10 lucruri care îți distrug viața

Se spune că ești tratat exact așa cum permiți să fii tratat – asta e în mare parte adevărat. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le permiți – altfel viața ta nu se va îmbunătăți:

1. Să ți se reproșeze lucruri legate de înfățișarea sau gusturile tale

Dacă nu încalci vreun dress code sau regulile decenței, nimeni nu ar trebui să aibă ceva de comentat. Dacă cinveva se ia de hainele, greutatea sau persoana pe care o alegi să îți fie soț, nu începe să te justifici.

2. Să fii pusă să alegi între carieră și viața personală

Din păcate, asta se întâmplă atât în familie, cât și la muncă. Ține cont însă că mulți oameni îmbină perfect aceste aspecte și mai găsesc timp și pentru pasiuni sau distracții. Nimic nu te obligă să renunți la una în favoarea celeilalte.

3. Să decidă toți pentru tine

Poate că părinții tăi știu mai multe despre viață decât tine, dar asta nu le dă dreptul să-ți dicteze alegerile, chiar dacă pare că ce vor ei ți-ar aduce mai mult succes. E viața ta și tu ar trebui să ai ultimul cuvânt de spus. Să știi că greșelile sunt inevitabile.

4. Relații care te fac nefericită

Există o glumă care spune că dacă plângi tot timpul nu ai o relație cu un om, ci cu o ceapă. Nu ar trebui să vă despărțiți la primele necazuri, dar dacă viața ta e mai ușoară fără el, te vei întreba probabil de ce ai tolerat relația atâta timp.

5. Constrângerea sexuală, inclusiv în interiorul căsătoriei

Corpul tău e numai al tău, iar a-ți face „datoria conjugală” nu înseamnă că trebuie să-i îndeplinești toate dorințele, fără să ții cont de cum te simți tu. Persoana potrivită ar trebui să te înțeleagă atunci când refuzi.

6. Minciunile permanente

Nu ar trebui să accepți minciunile prietenilor sau ale celor din familie. De asemenea, nu e treaba ta să corectezi comportamentul celor care mint.

7. Lipsa de respect la muncă

Citește și:   6 sfaturi pentru a evita să iei în greutate

Din păcate, mulți oameni trebuie să îndure lipsa de respect din partea colegilor și a șefilor. Dacă te găsești într-o situație similară, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de o slujbă în care ești zilnic umilită și nu ezita să-ți ceri drepturile.

8. Abuzul emoțional și fizic

Cei care se joacă cu mintea ta nu au nicio scuză. Siguranța ta e cât se poate de importantă și nu ar trebui să fii cu un om care îți amenință constant sănătatea fizică și mentală.

9. Controlul constant

Dacă cineva îți controlează fiecare pas, fie că e vorba de părinți, fie că e vorba de partener, să știi că asta nu e un semn al grijii lor față de tine. Fiecare persoană ar trebui să aibă spațiul său personal, iar relațiile sunt imposibile fără încredere reciprocă.

10. Să ți se reproșeze că nu ești perfectă

Să știi că niciun om nu e perfect. Nu le acorda atenție celor care sugerează că ar trebui să schimbi ceva la tine, dacă nu ești și tu de acord.

 

Citește și: 10 lucruri pe care nu trebuie să le schimbi pentru partener

Când întâlnirile ocazionale se transformă într-o relație și lucrurile merg într-o direcție serioasă, mai faci din când în când sacrificii pentru celălalt. Asta devine periculos dacă simți nevoia să schimbi anumite lucruri la tine pentru a-i plăcea și pentru a-i menține interesul. Iată care sunt acestea:

1. Viziunea ta principală despre viață

Aici se pot încadra religia căreia îi aparții (sau nu) și opiniile politice. Nu ar trebui să le schimbi pentru ca el să fie continuat de tine. Te vei pierde în relație și vei deveni cineva care nu ești, de fapt, dacă faci asta. Dacă el nu respectă lucrurile în care crezi, lasă-l – nu merită dacă nu știe să respecte și să se descurce cu diferențele.

2. Valorile

Indiferent care sunt acestea, niciun bărbat căruia îi pasă de tine nu va vrea să îți schimbi valorile și nicio femeie inteligentă nu le va schimba pentru ca un bărbat să stea cu ea.

Citește și:   8 semne că nu bei suficientă apă

3. Greutatea

Dacă te iubește, prietenul doar te va încuraja să fii sănătoasă, asigurându-se că alegi mâncarea potrivită și faci exerciții fizice. Atât. Dacă pierzi sau nu în greutate nu ar tebui să fie grija lui.

4. Corpul

De cele mai multe ori, bărbaților nu le pasă că nu ești puțin mai înaltă, mai slabă sau mai voluptuoasă. E cu tine pentru un motiv – asta contează. Renunță la idea de a schimba vreo parte a corpului tău pentru a-l ține lângă tine.

5. Înfățișarea

Dacă te simți bine cu stilul tău,, nu trebuie să te gândești dacă partenerului îi va plăcea ceva ce porți sau nu. Fă-l să te iubească pentru cine ești.

6. Interesele

E normal să aveți interese comune și nu trebuie să încercați să vi le schimbați. Experimentați și încercați însă lucruri noi unul de la celălalt. Nu e nevoie să îți placă tot ce îi place lui.

7. Prietenii

Poate să comenteze ceva numai dacă sunt influențe negative. Dacă nu, e important să fii apropiată de prietenii tăi, care au fost alături de tine prin zile mai bune sau mai puțin bune.

8. Familia

Un bărbat care te iubește cu adevărat (și merită păstrat) nu te va pune niciodată să alegi între el și familie. Nu îți abandona familia, indiferent câte defecte are. Ei au fost acolo înainte să-l întâlnești și vor fi acolo când va pleca.

9. Personalitatea

Nu-ți schimba felul de a fi pentru ca el să te iubească mai mult – pe termen lung nu o să mai știi cine ești. Fii tu însăți, muncește la părțile care mai pot fi îmbunătățite și arată-i că ești încrezătoare. Dacă nu îi convine, e liber să plece.

Citește și: 7 semne că ai nevoie de o schimbare în viața ta

Există de obicei un catalizator (sau mai mulți) care determină pe cineva să își schimbe serios viața. Din nefericire, e ușor să trăiești cu aceste semne mult timp înainte să observi măcar ce încearcă să-ți transmită. Cheia pentru a înțelege ce se întâmplă în viața ta e recunoașterea sentimentelor. Dacă ne simțim neliniștiți, nemulțumiți sau ursuzi, aceasta ar putea fi din cauza corpului nostru care încearcă să ne spună să încercăm ceva nou.

Citește și:   Care sunt lunile cu NOROC pentru a te căsători

Iată zece semne care spun că e timpul să îți schimbi viața:

1. Ești mai mult obosit când te duci la muncă
Dacă te simți foarte obosit când te trezești sau când se apropie sfârșitul de săptămână, cel mai probabil ceva nu e în regulă. Gândește-te la ce te obosește atât de tare și fă un plan pentru a schimba situația.

2. Trăiești în trecut sau visezi la viitor
Concentrarea atenției la timpurile mai bune, fie ele trecute sau viitoare, ar putea fi un semn că încerci să evadezi. Nu e ceva neobișnuit să visezi la o viață mai bună, problema apare atunci când doar visezi și nu acționezi.

3. Oamenii îți spun constant să te relaxezi
Dacă primești același mesaj de la prieteni și cunoștințe, poate că trebuie să vezi de ce se întâmplă asta. „Trebuie să te relaxezi” e un eufemism pentru „Mergi mai departe” în ziua de azi. La ce trebuie să renunți?

4. Ești gelos pe succesul altor oameni
Gelozia e un sentiment de nemulțumire cu viața noastră și nu are nimic de-a face cu realizările altei persoane. E greu să fii fericit pentru succesul altora atunci când te simți blocat în viața ta.

5. Toată lumea pare să te enerveze
Dacă găsești întotdeauna ceva de discutat cu privire la faptele celorlalți, s-ar putea să existe niște probleme ascunse, care indică, de obicei, că viața ta te face nefericit, cumva.

6. Faci mereu previziuni
Dacă aștepți mereu ca ceva rău să se întâmple, eventual se va întâmpla. Nu te mai îngrijora, nu mai face previziuni și concentrează-te pe prezent.

7. Îți tot spui: „Trebuie să fie ceva mai mult decât atât”
Dacă te gândești că există ceva mai mult, înseamnă că se zăresc noi oportunități la orizont. Fii deschis la lucruri care îți stârnesc pasiunea și creativitatea.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.