10 întrebuințări ale sucului pe care nu le-ai știut până acum

Despre băuturile carbogazoase se pot spune foarte multe lucruri și e un subiect ce va atrage tot timpul controverse. Depinde de fiecare persoană dacă alege să consume sau nu acest suc, însă ar trebui să știi că există câteva întrebuințări ale acestei băuturi care te pot scoate din situații neplăcute.

Iată 10 utilizări ale sucului pe care nu le-ai știut până acum:

1. Curăță monedele

Pune monedele oxidate într-un recipient înalt și umple-l cu băutura acidulată. Așteaptă 10-15 minute, apoi agită recipientul de parcă ai fi un barman care pregătește un cocktail. După aceea spală monedele sub un jet de apă.

2. Îndepărtează rugina

Toarnă suc  pe zona afectată, apoi folosește un burete pentru a o freca, iar dacă rugina este prea veche, o foiță de metal.

3. Bucle naturale

Acidul ortofosforic din băutură unește cuticulele de păr, făcând șuvițele strălucitoare și ușor ondulate. Nivelul scăzut de pH ajută la normalizarea echilibrului acidului alcalin, ceea ce e important pentru cele cu păr uscat și fragil. Umezește-ți buclele cu suc și după 5-10 minute spală-ți părul cu șampon.

Citește și:   10 trucuri de MACHIAJ pe care poate să le aplice orice FEMEIE

4. Îndepărtează guma de mestecat

Dacă ți s-a lipit guma de mestecat de păr, toarnă niște suc acolo și lasă câteva minute, apoi îndepărtează guma încet, cu atenție.

5. Înălbitor de păr

Dacă vopseaua ți-a făcut părul prea închis sau prea strălucitor, spală-l cu suc.

6. Protecție împotriva dăunătorilor

Suc te protejează de insecte. Dacă ai melci în grădină, poți scăpa de ei punând puțin suc pe farfurioare.

7. Calmează durerea

Dacă ai mușcături dureroase de insecte pe corp, pune o dischetă de bumbac înmuiată în suc pe zona afectată. Mâncărimea și senzația de arsură se vor diminua, datorită cafeinei, probabil, care are un efect anestezic.

8. Curăță toaleta

Datorită acidului ortofosforic, această băutră dizolvă depunerile de calcar și alte impurități. Folosește un burete sau un spray pentru a aplica lichidul. Lasă-l câteva ore sau chiar toată noaptea și apoi spală-l.

9. Dizolvă grăsimile

Acizii și cafeina sunt solvenți buni, așa că băutura poate fi folosită pentru a spăla vasele și suprafețele din bucătărie. Acoperă-le cu suc, lasă-le câteva ore și apoi spală-le normal.

Citește și:   Cum să îți alegi hainele VARA

10. Mirosurile înțepătoare

Dacă hainele miros a benzină, gaz, pește sau a altceva neplăcut, înmoaie-le într-un amestec 1:1 de apă și Coca Cola înainte să le bagi la mașina de spălat.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.