10 greșeli de machiaj pe care ar trebui să le eviți

Machiajul este o forță care poate schimba într-un mod dramatic chipul unei femei. El reprezintă o șansă să experimentezi, să te joci cu imaginea și stilul tău și să-ți crești stima de sine – dacă îl folosești așa cum trebuie. Dacă nu, experimentele se pot sfârși prost – îmbătrânindu-te cu niște ani buni.

Iată câteva dintre cele mai enervante greșeli de machiaj și cum să le repari:

1. Desenarea intensă a sprâncenelor și unghiul pronunțat cu nasul

Sprâncenele dens colorate adaugă greutate părții superioare a feței, făcându-te să pari constant încruntată. Culoarea ar trebui să fie aplicată la mijlocul sprâncenelor și spre coadă. Înspre nas nu e aproape deloc nevoie.

2. Accentuarea pleoapei inferioare

Creionul negru aplicat pe linia genelor inferioare îți va micșora ochii. Alege mai bine un creion alb, care abia se observă și va da impresia de ochi luminoși.


3. Genele lipite

Efectul de gene lipite poate fi obținut dacă aplici prea mult rimel sau dacă folosești unul vechi. Nu exagera cu rimelul și ia-ți unul nou o dată la 3-4 luni.

Citește și:   8 trucuri rapide pentru femei

4. Conturul foarte rigid

Una dintre cele mai obișnuite greșeli este aducerea liniei întunecate a pomeților foarte aproape de buze. Învață să știi unde să te oprești.

5. Folosești prea multă pudră

Pudra este foarte importantă pentru fixarea machiajului, dar numai dacă o folosești cu moderație. Dacă exagerezi, rezultatele pot fi triste. Pielea poate să pară artificială dacă ai pe față un strat prea gros de pudră.

6. Prea multe accente

Fardurile strălucitoare pot arăta grozav la o petrecere sau la o altă ocazie specială, dar, ca să nu arăți vulgar sau ca un clovn, ai grijă ca restul machiajului să fie natural.

7. Fardul de obraz

Pentru a alege fardul de obraz perfect, e mai bine să îl testezi în partea de jos a pomeților. E ideal atunci când nu iese în evidență și când se combină complet cu nuanța pielii tale. Dacă pielea ta are o nuanță de roz, evită subtonurile roz și alege unul bej. Dacă tenul e mai galben, alege unul roz-bej.

Citește și:   10 pași pentru a te spăla pe dinți corect

 

8. Aplicarea machiajului pe pielea uscată

Nu ar trebui să faci așa ceva. Exfoliază-te o dată pe săptămână și nu aplica fond de ten pe pielea uscată, pentru că aceasta se va coji, iar fondul va rămâne deasupra pielii, nu se va combina cu ea. Trebuie să aplici întotdeauna o cremă hidratantă sau o bază de machiaj.

9. Aplicarea excesivă a glossului

Glossul ar trebui să fie aplicat numai în centrul buzelor, pentru un maximum de impacr și strălucire. Glossul aplicat pe întreaga buză nu îi oferă o formă și arată exagerat.

10. Nu armonizezi fața cu gâtul

Acest lucru se numără printre cele mai mari greșeli de machiaj. Ar trebui să ai întotdeauna grijă ca fața ta să aibă aceeași culoare cu restul corpului, ca să nu pară că porți o mască.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.