10 greșeli de bune maniere pe care nu ar trebui să le mai faci niciodată

Manierele par să fie unele dintre primele lucruri care dispar atunci când oamenii nu au o dispoziție prea bună. Acest lucru se întâmplă și atunci când ne grăbiim sau când nu ne pasă de cei din jur. Dacă nu vrei să fii persoana aia nesimțită de la reuniunile sociale, iată ce greșeli de etichetă ar trebui să eviți:

1. Îți acoperi gura cu mâna dreaptă

Sigur că e politicos să duci un șervețel la gură atunci când tușești în public, dar ar trebui să te asiguri că nu folosești niciodată mâna dreaptă. Cu dreapta facem cunoștință cu alți oameni, așa că nu vrei să fie plină de microbi.

2. Nu știi să dai mâna cu cineva

Strângerea de mână este foarte importantă când vine vorba de prima impresie, așa că asigură-te că strângerea ta nu e prea moale sau prea puternică. Nu vrei să-i strivești celuilalt mâna și nici să pară că a atins un piept de pui negătit.

Citește și:   9 metode prin care francezii își educă copii

3. Nu ești punctual

Dacă întârzii întotdeauna cei din jur o să te catalogheze rapid ca fiind nepoliticos. Nu e corect să profiți de timpul altora – s-ar putea să nu te mai aștepte deloc.

4. Te așezi incorect

Exact, poți să greșești și la o acțiune atât de măruntă. Totuși, dacă îți amintești să te apropii pe partea stângă și să ieși pe partea dreaptă, totul va merge brici.

5. Anunți că pleci la baie

Un simplu „scuzați-mă” va fi mai mult decât suficient. Oamenii vor înțelege, probabil, de ce pleci, fără să fie nevoie să le dai detalii.

6. Dai doar sarea când ți se cere

Poate că nu ți se cere în mod explicit, dar cel care a vrut sarea are nevoie și de piper și de restul lucrurilor. Fii cu un pas înaintea sa și oferă-i toată oliviera.

7. Bați foarte tare din palme

Atunci când aplauzi, asigură-te că nu îți dai una peste față – sau mai rău, altcuiva. Ține-ți mâinile la nivelul pieptului și ușor spre stânga.

Citește și:   5 greșeli pe care le fac bărbații într-o relație

8. Îți pui umbrela deschisă la uscat

Nu ar trebui să lași umbrela deschisă într-o încăpere. Închide-o și pune-o în suportul de umbrele sau într-un cuier. Dacă ești în vizită, roagă gazda să te ajute.

9. Ce să faci cu pălăria când intri într-o casă

Nu-ți lăsa pălăria pe cap când intri într-o casă. Dă-ți-o întotdeauna jos.

10. Așezarea tacâmurilor după ce ai terminat de mâncat

Când ai terminat de mâncat, nu-ți lăsa furculița și cuțitul încrucișate. Așază-le paralel pe farfurie.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.