10 GREȘELI care îți strică POZELE de vacanță

Toate vrem să ne întoarcem din vacanță cu poze grozave, pe care să nu ne fie  rușine să le arătăm prietenilor sau să le postăm pe rețelele de socializare. De regulă, cele mai multe poze rămân în străfundurile memoriei dispozitivelor noastre deoarece stăm în poziții greșite.

Iată care sunt câteva dintre greșelile pe care le poți face în fotogragfiile de vară – vei ști de ce să te ferești dacă vrei ca pozele tale să fie demne de coperta vreunei reviste de modă:

1. Poziția picioarelor

E greșit să îți ții picioarele pe aceeași linie – va părea că ai un singur picior, foarte mare, iar asta va strica frumusețea fotografiei. Important e ca un picior să fie ceva mai ridicat decât celălalt. Astfel, amândouă se vor vedea bine, nu se vor combina și vei arăta elegant.

2. Genunchii îndreptați spre aparatul de fotografiat

Atunci când genunchii sunt îndreprați direct spre aparatul de fotografiat, corpul și membrele par mai scurte. Dacă stai pe jumătate întoarsă îți vei evidenția formele, iar picioarele se vor vedea și ele bine.

3. Fotografii de sus

Atunci când ești fotografiată de sus nu se mai păstrează proporțiile feței, iar gâtul dispare. Ai grijă să ți se facă poză de la nivelul ochilor. Proporțiile se vor păstra, iar gâtul va fi vizibil.

CITEȘTE MAI JOS: 7 GREȘELI pe care ar trebui să le eviți când îți faci POZE

4. Nu este evidențiată fața

Din cauza perspective greșite, gâtul s-ar putea să nu pară natural, iar corpul să pară fără formă. Menține poziția, dar poza să fie făcută dintr-un alt unghi, astfel încât să-ți fie evidențiată fața. Astfel vei arăta mult mai bine.

5. Prea aproape de apă

Dacă bărbia ta e prea aproape de apă, gâtul o să îți dispară, iar proporțiile feței vor fi încărcate. Între bărbie și apă ar trebui să fie minim 10-15 cm. Gâtul ar trebui să fie perfect vizibil, iar atenția ar trebui să fie atrasă de fața ta.

Citește și:   Plimbările în aer liber - cele mai relaxante pentru bebeluși și părinți

6. Poziția soldatului

Atunci când stai în poziția soldatului, corpul nu mai are forme, trupul tău pare drept, iar genunchii dispar complet. Dacă stai ușor întoarsă îți vor fi evidențiate formele, iar postura corectă a picioarelor le face să pară mai lungi și mai subțiri.

7. Te uiți direct spre aparatul de fotografiat

Atunci când stai cu corpul îndreptat spre aparatul de fotografiar și îl privești direct, picioarele tale vor părea scurte. Din nou, întoarce-te puțin. Asfel, picioarele tale vor fi frumoase, iar formele îți vor fi puse în evidență.

8. Când stai jos

Atunci când faci poze așezată, acestea s-ar putea să nu fie cele mai frumoase. Stai ușor înclinată, cu picioarele încrucișate în zona gleznei, dacă vrei o poză mai elegantă.

9. Genunchii trași spre piept

Cu cât sunt genunchii mai trași spre piept, cu atât vor arăta mai ciudat proporțiile corpului uman. Evidențiază-ți linia elegantă a corpului stând întinsă, cu un picior în fața celuilalt.

10. Ai grijă la postură

Din cauza posturii nepotrivite, în poză o să ai burtă, iar gâtul o să îți dispară. Nu sta aplecată. Ca să pari mai elegantă, e suficient să-ți îndrepți spatele. Asta e valabil tot timpul, nu numai la ședințele foto.

 sursa foto: brightside.me

 

Citește și: 7 SECRETE care te vor ajuta să pari mai TÂNĂRĂ în poze

Majoritatea oamenilor sunt convinși că nu arată bine în poze și, de aceea fac tot posibilul să evite să fie fotografiați. Dar puțin știu că pentru a face o poză bună este necesar să știi cum ar trebui să stai și să faci camera să te iubească.
Uite aici câteva din trucurile care te vor ajută să arăți în fiecare zi bine în față camerei:

Aproapte toată lumea are fața asimetrică. În consecință, toți ar trebui să ne găsim „cea mai bună parte’’. Este un truc simplu: decide ce parte a feței îți place mai mult și  evidențiaz-o întotdeauna când faci poze.

Citește și:   7 lucruri pe care trebuie să le știi despre cafea

De obicei încercăm să părem deschis în față camerei și de aceea avem tendința să ne ridicăm ușor sprâncenele, dar acest lucru poate da senzația de ,,nesiguranță’’. Pentru a evită acest lucru, ridică-ți pleoapa inferioară ca și cum te-ai uiata la ceva în depărtare. Ridică numai ploapa inferioară, nu și sprâncenele sau orice altă parte a feței.

Un zâmbet prea larg poate avea un aspect nenatural și fals. Un zâmbet discret te poate face să arăți mai atractivă, fără a-ți scoate în evidență ridurile.

Pentru a creea un efect de față subțire, aplică două reguli simple: întoarce-ți partea „bună” a feței la 30 de grade de obiectiv și pune-ți limbă pe cerul guri .

Strângându-ți buzele te poate face să arăți complet neatrăgătoare. Vei arată mult mai bine dacă îți dezlipești puțin buzele că și cum ai vrea să săruți pe cineva.

Dacă te uiți direct în obiectiv, fața ta va părea mai mare și poți părea agresivă. Un truc folosit foarte des este să privești puțin mai sus de apărat.

Când îți faci poze din profil, trebuie întotdeauna să îți ridici bărbia. În acest fel fața ta va arată mai expresivă, gâtul mai subțire și obrajii mai ridicați.

 

Citește și: 8 trucuri pe care orice femeie trebuie să le știe când merge la mare

Atunci când vine vorba de vară, îți amintești de nisipul fierbinte, apa rece a mării și pielea bronzată, dar chiar și pe plajă pot să apară situații neplăcute care să îți strice vacanța mult acceptată.

Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de călătoria ta:

Află mai jos și ce costum de baie ți se potrivește 

1. Ca nisipul să nu ți se lipească de picioare

Nisipul ți se lipește de picioare la plajă, așa că e mai dificil să te încalți. Pentru a scăpa de el, folosește talc pentru copii. Presară niște pudră într-o cârpă și leag-o bine. Când ești gata să pleci acasă, șterge-țe cu cârpa pe picioare. Pudra de talc absoarbe orice umezeală și chiar și cele mai mici firicele de nisip dispar ca prin minune.

Citește și:   8 secrete pentru a arăta bine în poze

2. Bunurile de valoare

Când ești singur/ă la plajă nu prea ai unde să-ți lași bunurile de valoare. Prin urmare, pune-ți cheile, telefonul sau banii într-un scutec sau înfășoară-i în lenjerie intimă. Hoții nu sunt atrași de astfel de lucruri, bunurile tale vor fi în siguranță.

3. Aloe Vera înghețată vindecă arsurile

Aloe Vera conține substanțe care vindecă rănile, reduce inflamațiia și reține umezeala. Acesta e un mod excelent de a scăpa de arsurile solare.

4. Scapă de durerea de cap

Atunci când te scufunzi e posibil să te doară capul din cauza schimbării de presiune, dar există un mod de a evita această neplăcere. Înainte să te scufunzi, ține-ți respirația timp  de 5-10 secunde. Respiră apoi adânc și repetă de două ori. Corpul se va obișnui și nu te va mai durea capul.

5. Protejează-ți telefonul de umezeală

Pentru a-ți proteja telefonul de apă și nisip, pune-l într-o pungă resigilabilă și asigură-te că scoți tot aerul. Îți poți confecționa astfel o husă rezistentă la apă în câteva secunde.

6. Dacă ai urechile înfundate

Dacă după ce înoți ai scăpat de toată apa din urechi, dar sunt încă înfundate, atunci trebuie să restaurezi presiunea normală a urechilor. Poți face asta foarte ușor – ia un balon obișnuit de plastic, încordează nările și umflă balonul. Presiunea va reveni la normal atunci când vei auzi un mic click.

7. Cum să ai mereu la îndemână răcoritoare

Înainte să mergi la plajă, umple o treime de sticlă cu apă și pune-o în frigider. Când vrei să bei ceva după ce ai stat mult la soare, toarnă peste apa înghețată orice băutură pentru a o răci.

8. Cum să păstrezi talpa pantofilor rece

Ca să nu-ți arzi tălpile picioarelor cu încălțămintea care a stat câteva ore în soare, doar întoarce-ți sandalele sau papucii invers.

 

Lasă un răspuns