10 filme de dragoste pe care trebuie să le vezi

Cum decizi dacă un film de dragoste e bun sau nu? Sunt tot soiul de ingrediente care formează o poveste de dragoste clasică – iubire neîmpărtășită, care nu poate fi pusă pe seama circumstanțelor, întâlniri ratate, trenuri pierdute; femei care nu se lasă ușor, oameni care se îndrăgostesc deși se urau inițial și oameni care rămân împreună chiar dacă soarta le-a fost mereu împotrivă. La sfârșit, bineînțeles, dragostea învinge totul.

Iată câteva filme clasice de dragoste:

10. Beauty and the Beast (Frumoasa și Bestia)

Acesta este unul dintre cele mai bune desene de animație din anii 90. Este, în principiu, un basm, în care o tânără frumoasă trebuie să-și salveze tatăl din castelul Bestiei. Fata se îndrăgostește de bestie și aduce la iveală partea „umană” din el.

9. As Good As It Gets (Mai bine nu se poate)

Aici, Jack Nicholson inyerpretează un scriitor mizantroic cu tulburare obsesiv comportamentală care se îndrăgostește de o chelneriță. Aceasta scoate ce e mai bun din el la iveală, și îi spune: „mă faci să vreau să fiu un om mai bun”.

Citește și:   Cum să-ți alegi OCHELARII în funcție de FORMA FEȚEI

8. Lost In Translation (Rătăciți printre cuvinte)

Acesta pornește de la o premisă similară cu cea din „Înainte de miezul nopții” – doi străini ajung să se cunoască în Japonia, știind bine că circumstanțele nu le sunt favorabile.

7. Manhattan

E regiat de Woody Allen, deci e foarte amuzant. Filmul spune povestea unui om de 40 de ani care se întâlnește cu o adolescentă, care insistă că îl vrea doar pe el. Apoi el se desparte de ea, dar…tipic – o vrea înapoi.

6. Amelie

Acest film romantic i-a cucerit pe toți. Amelie este puțin imatură din punct de vedere emoțional, iar când se îndrăgostește de un bărbat care nu știe că ea există, nu știe cum să gestioneze situația. Are nevoie doar de puțin curaj…

5. The “Before” Trilogy  (Trilogia „Before”)

În 1994, Richard Linklater a avut minunata idee să filmeze 3 filme în peste 20 de ani care să înfățișeze cât mai realist posibil relația dintre doi străini, de pe două continente, care se întâlnesc într-un tren. Cel de-al doilea film a apărut după 9 ani, iar cel de-al treilea în 2013. Primele două sunt romantice și triste, iar ultimul arată ce poate merge rău într-o relație de lungă durată.

Citește și:   4 GREȘELI pe care le faci când îți cumperi HAINE

4. Ghost (Fantoma mea iubită)

Nu toate filmele romantice au final fericit, iar pentru acesta vei avea nevoie de vreo două cutii de șervețele. Ciocolata nu va fi de ajuns. Filmul îi atinge pe toți cei care îș imaginează cum va fi viața fără partener și care speră ca acesta să fie mereu alături de ei, chiar dacă nu mai sunt în viață.

3. The Shop Around The Corner (Magazinul de după colț)

Acesta este un film de Crăciun fermecător. Filmat în Budapesta, spune povestea a doi vânzăori care se detestă. Nu știu însă că sunt prieteni prin corespondență.

2. It’s A Wonderful Life (O viață minunată)

Apărut în 1946, la sfârșitul războiului, acesta e un film de care toți s-au îndrăgostit. Spune povestea lui George Bailey, care se luptă să înțeleagă de ce legăturile familiale sunt mai importante decât visul lui de a călători în toată lumea.

1. Titanic

Povestea de dragoste înfloritoare dintre Jack și Rose e distrusă de scufundarea vasului în urma ciocnirii de un iceberg.

Citește și:   5 beneficii surprinzătoare ale ghimbirului

 

Cazare Eforie Nord

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.