Un somn bun nu e numai sănătos, ci îţi asigură şi buna dispoziție pentru a doua zi. În principiu, dacă dormim ca niște bebeluși sau ne luptăm cu insomnia ține de ce mâncăm la cină.
Iată ce ar trebui și nu ar trebui să mănânci la cină pentru a avea o noapte bună:
Interzise:
1. Burger
Fast food-ul nu e numai inamicul sănătății, ci și al somnului. Cantitatea mare de grăsimi stimulează producerea acidului din stomac și cauzează arsuri.
2. Vinul
Alcoolul este un agent diuretic, cea ce înseamnă că va trebui să te trezești noaptea dacă îl bei înainte de somn. În plus, cauzează sforăitul zgomotos.
3. Ciocolata neagră
Ciocolata, mai ales cea neagră, conține cafeină și teobromină, care stimulează sistemul nervos, măresc ritmul inimii și șansele de a avea insomnie.
4. Puiul
Cantitatea mare de proteine din pui încetinește digestia cu 50%.
5. Condimentele iuți
Nu ar trebui să le adaugi niciodată la cină. Cauzează arsuri și un somn nu foarte liniștit.
Permise:
1. Bananele
Datorită calciului și magneziului conținut, mușchii se regenerează, iar somnul bun este garantat.
2. Curcanul
O bucată de curcan mâncată cu vreo 2 ore înainte de somn te va ajuta să adormi mai repede, datorită triptofanului care îți îmbunătățește dispoziția și reglează calitatea și ritmul somnului.
3. Laptele
Și laptele conține triptofan, un aminoacid care te ajută să ai un somn liniștit pentru mai mult timp.
4. Orezul de iasomie
Consumul treptat eliberează glucoză în sânge, reducând pe jumătate cantitatea de somn de care ai nevoie.
5. Cireșele
Melatonina din cireșe controlează ceasul intern al corpului și are un efect benefic asupra calității somnului.
8 alimente care te ajută să slăbești
Chiar este posibil să slăbești, mâncând alimente bogate în grăsimi? Se pare că nu toate grăsimile duc la formarea celulitei. Unele dintre ele te pot ajuta chiar să slăbești.
1. Avocado este cunoscut ca fiind cel mai bogat, în grăsimi, fruct, gustul său fiind datorat acestor grăsimi. Conține acid oleic, care scade cantitatea de colesterol, stabilizează nivelul de glucoză din sânge și consolidează sistemul imunitar.
Untul este renumit pentru caloriile sale înalte. Se găsește în floricele de porumb, clătite, tăiței … și este de asemenea utilizat pentru prăjirea fripturilor în restaurante. La torturi și prăjituri nici nu se mai pune problema.
Concluzie: salata de Guacamole și simplul avocado nu îți pot afecta dieta. Dimpotrivă, ele te vor ajuta să nu-ți mai fie foame și îți vor sprijini corpul în lupta împotriva kilogramelor nedorite. Nu se poate spune același lucru și despre unt.
2. Somonul are efectul de saturație rapidă și lungă, precum și o cantitate mare de vitamina A (pentru frumusețea și sănătatea pielii) și acizi omega (pentru prevenirea depresiei și a artritei).
Salamul te va conduce direct în împărăția oamenilor grași. Mai mult, poate conține amidon, soia, organe comestibile, făină și conservanți. Salamul sănătos conține numai carne, untură și condimente.
Concluzie: somonul cu salată verde este o combinație ideală pentru un prânz bogat în proteine și celuloză. Un sandwich cu salam nu îți va potoli foamea.
3. Ouăle sunt un produs bogat în proteine, vitamine, antioxidanți și grăsimi „bune”. Un ou conține doar 85 kcal și are o caracteristică uimitoare de saturare. De asemenea, conține colina, care luptă cu excesul de grăsimi din corpul nostru.
Într-o felie de șuncă, există aproximativ 42 kcal, mai mult de 3 g de grăsimi saturate nesănătoase și o cantitate enormă de sare (192 mg). De aceea nu este cea mai sănătoasă alegere, chiar dacă nu încerci să slăbești.
Concluzie: Ouăle sunt o alegere bună pentru micul dejun sănătos și nutritiv pentru cei care vor să slăbească. Din nou, nu se poate spune același lucru despre ouăle prajite cu șuncă.
4. Nucile îmbunătățesc procesele metabolice din organism și te ajută să te simți sătul (dar nu nuci cu zahăr, sare, miere sau unt!). Acestea conțin omega-3, celuloză, antioxidanți și acid linolenic, care suprimă senzația de foame.
Popcornul este un produs foarte caloric, ce merge împreună cu zahărul, sarea, aromele și grăsimile. În cinematografe, un adult poate manca cu ușurință 200 g de popcorn sărat sau dulce, și asta înseamnă 1.500 de calorii!
Concluzie: Migdalele, nucile și alunele pot completa bine micul dejun. Ele sunt, de asemenea, o gustare bună de film care poate înlocui cu ușurință popcornul.
5. Iaurtul oferă un impuls instantaneu al energiei. Acest produs bogat în grăsimi conține o cantitate suficientă de proteine, calciu și probiotice, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune produse pentru pierderea în greutate.
Smântâna și produsele sale cu conținut ridicat de grăsimi sunt dușmanii absoluți ai unei diete. Maximul pe care trebuie sa-l consumi este de câteva linguri de smantana (12%) pe zi.
Concluzie: Un mic dejun cu iaurt grecesc cu semințe de fructe și chia este un mod plăcut de a începe o dimineață sănătoasă. Cu toate acestea, va trebui să excluzi smântâna.
6. Uleiul de măsline conține omega-9 (care ajută la scăderea nivelului de colesterol), reduce apetitul, accelerează metabolismul și afectează în mod benefic stomacul, pielea și părul.
Uleiul vegetal este un produs foarte caloric și trebuie să-i limitezi consumul la 1 lingură pe zi. Și uită de utilizarea uleiului vegetal pentru prăjire!
Concluzie: Nu există niciun câștigător aici. Ambele produse sunt la fel de benefice în formă naturală și conțin aproape aceeași cantitate de calorii.
7. Grăsimea și gustul brânzei sunt la același nivel înalt. Brânzeturile vechi conțin probiotice.
Crema este o bomba cu calorii care poate transforma o Thumbelina intr-un luptator sumo. Dependența de acest gust blând de unt poate duce la creșterea nivelului de colesterol.
Concluzie: O alegere bună este mozzarella, tofu, brânză de vaci sau feta.
8. Stratul gras din carnea de oaie conține acizi grași saturați, care se luptă cu țesuturile grase. Carnea de miel conține de asemenea lecitina, care normalizeaza metabolismul corpului in colesterol.
Carnea de porc este mai greu de digerat decât carnea de oaie din cauza conținutului mare de grăsimi și calorii. Dar are multe substanțe nutritive și minerale. Consumul de carne de porc prea mare duce la obezitate.
Concluzie: Carnea de oaie este o sursă excelentă de proteine și substanțe nutritive vitale. Pentru a reduce conținutul caloric, este mai bine să tai din carne toată grăsimea vizibilă.
Lasă un comentariu