10 alimente benefice pentru femei

Tu știi ce alimente ar trebui să mănânci pentru a fi sănătoasă și pentru a te simți bine în pielea ta?

În general, suntem destul de conștienți de alimentele pe care ar trebui să evităm; dulciuri, sare, prăjeli. Dar nu acordăm atenție atât de sporită alimentelor pe care ar trebui să le consumăm  mai mult.

Iată 10 alimente care aduc beneficii femeilor:

1. Ceapa

Cepele sunt incredibil de sănătoase (sunt antiinflamatoare, antibacteriale, bogate în vitaminele B și C ) și le ajută pe doamne mai ales pentru că previn pierderea de masă osoasă, care duce la osteoporoză.

2. Fulgii de ardei roșu

Sunt o sursă de vitmaina A, produc căldură în corp și stimulează metabolismul. Pot și să scadă apetitul și să împiedice depunerea de grăsimi.

3. Sfecla

Este o sursă săracă în calorii de fitoestrogeni, care ajută la menținerea echilibrului hormonal și conține fier, calciu, acid folic și vitaminele B, C, E și K.

4. Varza de Bruxelles

Același compus care le face să miroasă determină celulele precanceroase să se auto-distrugă.

5. Nucile

Sunt pline de proteine, fibre și omega 3, ajută la scăderea colesterolului, sporește puterea creierului și te ajută să dormi mai bine, printre altele. Studiile efectuate pe șoareci au arătat că scad riscul apariției cancerului la sân.

Citește și:   7 uleiuri esențiale care te ajută în tratamentele de frumusețe

6. Stafide

Stafidele conțin fier, vitamina C, carbohidrați și fitochimicale care ajută la combaterea carierii dinților.

7. Semințele de dovleac

Asemeni ciocolatei, semințele de dovleac sunt o sursă grozavă de triptofan, un aminoacid care este un element natural ce aduce buna dispoziție.

8. Cireșele

Sunt pline de antioxidanți care luptă împotriva pierderii memoriei, împotriva bolilor de inimă, a colesterolului ridicat și a diabetului. Sucul te ajută să dormi.

9. Afinele

Afinele – cele mai bune sunt cele sălbatice –au proprietăți anti-îmbătrânire, previn pierdrea memoriei, îmbunătățesc abilitățile motorii și scad presiunea sângelui.

10. Ceaiul verde

Deși nu este de mâncat, ar trebui să bei mai mult din acest ceai, care are mulți antioxidanți și compuși carre îmbunătățesc funcționarea creierului, stimulează metabolismul și sporește arderea grăsimilor.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.