Cum să SLĂBEȘTI în funcție de FORMA CORPULUI

Toate tipurile de corpuri sunt unice și frumoase, dar te-ai întrebat vreodată de ce oamenii depozitează grăsime doar în anumite zone ale corpului lor? Unele femei au tendința de a câștiga greutate în jurul secțiunii mediane, altele în jurul șoldurilor și coapselor. Cu toții avem „zone cu probleme” și probleme legate de pierderea în greutate care se bazează pe tipul de corp.

Surprinzător, forma corpului nu este dată de greutate. Sigur ai observat și în trecut că că partea mai mare a corpului tău rămâne mereu mai mare, iar partea mai mică este mereu mai mică, indiferent dacă te îngraşi sau slăbeşti.

Acest lucru se întâmplă datorită conformaţiei, care nu poate fi schimbată. Este vorba, mai exact, de structura osoasă şi masa musculară.

Iată care alimente funcționează cel mai bine pentru tine, astfel încât să poți pierde în greutate și să rămâi sănătoasă.

1. Dreptunghi

Această formă a corpului este caracterizată de șolduri înguste și o talie nedefinită.

Citește și:   9 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie după ce naște

Cu toate că e mai puțin probabil să câștigi în greutate, ar trebui să incluzi în alimentația ta alimente cu grăsimi sănătoase (avocado, migdale, somon etc.) și proteine ​​pe bază de plante.

Amintește-ți  că este important să urmezi o dietă sănătoasă. Asigură-te că nu mănânci prea multe dulciuri și mâncare fast-food.

2. Măr

Dacă acesta este tipul corpului tău, tinzi să câștigi greutate în zona taliei. Prin urmare, dieta perfectă pentru tine ar fi să mănânci puțin și des. Adică să mănânci de șase ori pe zi, dar să reduci porțiile.

Consumă alimente bogate în fibre, fructe, legume, vitamina C și lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă nu mănânci deja iaruturi, asigură-te că acestea sunt cele care ajută la reglarea digestiei.

Ar trebui să eviți alimentele care generează gaze și balonări, cum ar fi fast food, pâine și anumite legume.

3. Pară

Un corp în formă de pară este caracterizat printr-o măsură mult mai mare a șoldului comparativ cu măsura bustului. Persoanele cu această formă de corp tind să câștige greutate în jurul șoldurilor și coapsei și pot experimenta retenția de apă.

Citește și:   6 lucruri mai puțin cunoscute despre FEMEI!

Consumă carne, pește, ouă, produse lactate și alimente cu conținut ridicat de proteine.

Fructe cum ar fi pepenele verde sau ananasul sunt minunate pentru tine, deoarece curăță corpul prin eliminarea toxinelor care încetinesc metabolismul. Combină-le cu ceaiuri din plante precum ceaiul verde.

Evită alimentele cu conținut ridicat de sodiu. Cu alte cuvinte, redu consumul de sare și evită și alimentele rafinate, cum ar fi pâinea, tăiețeii și orezul. Poți alege ca înlocuitori produsele integrale.

4. Clepsidră

În timp ce aceasta este forma cea mai dorită a corpului, dacă te bucuri de un corp tip clepsidră tinzi să câștigi în mod egal în greutate pe tot corpul și lipsesc tonusul muscular.

Există riscuri mai mari de a avea un nivel ridicat de zahăr în sânge, deci este recomandat să alegi alimentele cu un indice glicemic scăzut și să mănânci între cinci și șase mese mici pe zi. Mănâncă mai multe fructe și legume proaspete și consumă grăsimi sănătoase din proteine slabe.

Citește și:   5 secrete care te vor ajuta să ai un corp de invidiat

Evită alimentele rafinate (pâine albă, fidea și orez) și înlocuiește-le cu produse integrale.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.