8 poziții yoga care te ajută să fii mai fertilă

Probabil ai auzit despre numeroasele beneficii ale unei practici regulate de yoga. Acestea pot varia de la cele care implică o mai mare flexibilitate și putere musculară până la cele care se focusează pe echilibru interior și armonie. Există un alt aspect al yoga care este cu adevărat important pentru femeile care ar putea avea dificultăți în a rămâne însărcinate.

Iată 8 poziții de yoga ușoare, dar eficiente, care îți pot stimula fertilitatea. Acestea cresc fluxul sanguin în anumite organe și pot avea o influență pozitivă asupra sistemului endocrin care reglează hormonii. De asemenea, ele ajută la ameliorarea stresului și a anxietății, sporind șansele de concepție:

1. Poziția podul (Setu Bandhasana)

Această poziție de yoga crește fluxul de sânge către organele reproductive, îmbunățind funcția lor. De asemenea, ajută la scăderea simptomelor de depresie, anxietate și oboseală.

Cum se efectuează:

Stai pe spate;
Îndoaie încet genunchii, astfel încât să îndrepte spre tavan, cu vârfurile îndreptate spre podea. Verifică ca genunchii să nu depășească lățimea șoldurilor. Ține-ți brațele sprijinite de podea, cu palmele în jos. În timp ce inspiri, formează un arc prin ridicarea coloanei vertebrale și a feselor de pe podea. Stai în poziție timp de 1-2 minute în timp ce inspiri și expiri. Eliberează treptat poziția ajungând cu coloana vertebrală până la sol.

Citește și:   7 secrete care o să-l facă să te dorească

2. Picioarele pe perete (Viparita Karani)

Această poziție de yoga ajută la eliberarea tensiunii în partea inferioară a corpului, crescând fluxul de sânge în regiunea pelviană.

Cum se efectuează:

Întinde-te pe spate, pune picioarele întinse pe perete, fiind cât mai aproape de perete. Ține-ți brațele, umerii și capul relaxate pe podea. Dacă nu te simți confortabil, poți pune ceva sub spate – cum ar fi un prosop sau o pernă. Relaxează-te, inspiră și expiră.

3. Aplecarea înainte (Uttanasana)

Această poziție te ajută să îți clarifici mintea prin creșterea fluxului de oxigen în celule. De asemenea, ajută la crearea unui echilibru hormonal în sistemul endocrin. În plus, îți întinde mușchii de pe spate.

Cum se efectuează:

Stai cu picioarele unul lângă celelalte și îndoaie ușor genunchii. Împinge corpul superior peste picioare. Pune mâinile pe podea sau pe picioare. Rămâi acolo atât timp cât dorești, inspirând și expirând.

4. Postura croitorului lăsat pe spate (Supta Baddha Konasana)

Citește și:   10 GESTURI prin care poți să-i atragi pe oamenii din jurul tău! O să-i vrăjești pe toți!

Acestă poziție îți deschide șoldurile, îți întinde coapsele interioare și crește circulația sângelui.

Cum se efectuează:

Stai drept pe podea și îndoaie genunchii. Deschide picioarele pe podea. Pe măsură ce expiri, pune-ți brațele pe lângă corp sau sub cap;
Continuă să inspiri și să expiri și rămâi în această poziție timp de 1-5 minute.

5. Poziția copilului ( Balasana)

Aceasta este o poziție de repaus, asa că ajută la ameliorarea stresului și a oboselii. De asemenea, ajută la întinderea coloanei vertebrale, a șoldurilor și a umerilor.

Cum se efectuează:

Pune-te în genunchi. Pe măsură ce  expiri, începe să te apleci în față, cu fruntea încet atingând podeaua. Adu-ți brațele înainte, cu palmele în jos. Inspiră și expiră și rămâi în această poziție timp de aproximativ un minut.

6. Poziția cobra (Bhujangasana)

Această poziție crește alimentarea cu sânge a regiunii pelvine. De asemenea, ajută la crearea unui echilibru hormonal în corpul tău și îți întinde în mod eficient spatele.

Cum se efectuează:

Întinde-te pe burtă, cu mâinile pe podea, direct sub umeri. Ridică corpul superior în timp ce inspiri. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde și inspiră și expiră.

Citește și:   7 motive ascunse pentru care nu poți rămâne gravidă

7. Poziția fluturelui (Baddha Konasana)

Această poză te ajută să-ți îmbunătățești flexibilitatea șoldurilor și a coapsei interioare. De asemenea, eliberează tensiuni și toxine care sunt adesea concentrate în zona șoldului. Acest lucru poate contribui la asigurarea unei nașteri ușoare dacă se practică în mod regulat până la sfârșitul sarcinii.

Cum se efectuează:

Așeză-te pe covor, îndoind genunchii. Adu tălpile picioarelor împreună, trage picioarele mai aproape de pelvis. Pe măsură ce expiri, adu genunchii spre podea. Rămâi în această poziție timp de 1-2 minute în timp ce inspiri și expirați.

8. Poziția cadavrului (Shavasana)

Efectuează această poziție de yoga după ce ai efectuat deja toate pozițiile recomandate mai sus. Aceasta este o poziție ușoară, dar foarte puternică, care sustine echilibrul corpului și minții.

Cum se efectuează:

Întinde-te pe saltea. Întinde-ți brațele alături de corp, cu palmele în sus. Respiră și imaginează-ți că expiri stresul și negativitatea. Inspiră și imaginează-ți că respiri în liniște și confort. Rămâi în această poziție timp de 10-15 minute.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.