7 alimente pe care nu trebuie să le mănânci pe stomacul gol

Micul dejun este o masă foarte importantă! Află ce trebuie să mănânci pentru a nu îți face rău!

Cei mai mulţi dintre noi ştim că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei – ne pornește metabolismul și ne oferă energia necesară pentru întreaga zi. Din păcate însă, nu avem mereu timp să mâncăm de dimineață.

Iată care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumi la micul dejun, chiar dacă par la îndemână, deoarece stomacul nostru e mai sensibil când e complet gol:

1. Citricele
Multora le place să mănânce portocale sau grapefruit dimineața, dar acestea pot irita esofagul inferior, mai ales când sunt consumate pe stomacul gol.

2. Bananele
Bananele nu sunt recomandate dimineața, deoarece pot crește substanțial nivelul de magneziu din fluxul sanguin, ceea ce nu e chiar benefic pentru inimă.

3. Iaurtul
Nu e vorba că îți face rău, ci că nu îți oferă toate beneficiile pe care le-ai putea avea dacă mai mâncai ceva înainte. Bacteria de acid lactic din iaurt (benefică) e ucisă de acidul clorhidric din stomac.

Citește și:   Cel mai bun ghid pentru a realiza un machiaj perfect

4. Produele de patiserie
Acestea conțin un tip de drojdie care irită mucoasa stomacului și cauzează gaze.

5. Perele
Un singur fruct nu te va sătura. În plus, perele au fibre crude, care pot răni membranele mucoase ale unui stomac gol.

6. Băuturile carbogazoase reci
Sucurile pot fi o sursă bună de energie atunci când nu ai cafea, dar, consumate dimineața, pot dăuna membranei mucoase a stomacului.

7. Roșiile
Nu ar trebui să consumi roșii pe stomacul gol, mai ales dacă ai reflux acid sau ulcer. Roșiile sunt bogate în acid tanic, care pot crește nivelurile de acididtate în stomac și pot cauza disconfort.

8. Castravetele
Legumele sunt foarte sănătoase, dar mâncate pe stomacul gol pot cauza dureri, arsuri la stomac, gaze și disconfort general.

Dacă te întrebi „Atunci ce pot mânca?”, să știi că sunt numeroase alimente sănătoase pe stomacul gol. Printre acestea se numără pepenele, făina de porumb, ouăle, hrișca, terciul de ovăz, germenii de grâu.

Citește și:   7 alimente pe care nu trebuie să le mănânce nicio femeie însărcinată

Lasă un răspuns