10 GESTURI prin care poți să-i atragi pe oamenii din jurul tău! O să-i vrăjești pe toți!

Frumusețea reală nu depinde de calitățile fizice, ci vine din comportamentul tău. Agentul FBI Jack Schafer, în cartea sa „Dezvoltă-ți farmecul prin metoda serviciilor de securitate“, scrie despre formulele sale de prietenie și legea atracției. Metodele sale au fost utilizate cu succes de serviciile americane de informații timp de 20 de ani și au devenit recent publice.

Acestea sunt tehnicile cele mai simple dar mai eficiente din cartea publicată, care te vor ajuta cu siguranță la locul de muncă și în viața personală.

1. Începe cu înclinarea capului în lateral

Ai observat că femeile își înclină capul mai mult decât bărbații?În comunicarea informală, înclinația capului spre lateral este un semn de încredere: în lumea animală, vena jugulară este prezentată numai celor considerate inofensive.

Semnale repulsive: rotește-ți ochii cu capul înclinat înapoi. Chiar dacă o persoană face acest gest în spirit de glumă, un astfel de semnal este perceput ca fiind ostil.

2. Fii expresiv, joacă-te cu sprâncenele

Oamenii ridică din sprâncene la o întâlnire, arătând că nu intenționează să arate agresivitate. Creierul nostru recunoaște acest semnal de la o distanță de până la 2 metri și percepe o persoană plăcută. Dacă îți place un străin, dă-i un semnal rapid cu sprâncenele de la distanță.

Citește și:   8 obiecte vestimentare care se potrivesc oricărui tip de SILUETĂ

Semnale repulsive: contactul cu privirea fixă, sprâncenele încruntate, aspectul sumbru sau evaluator.

3. Zâmbește și cu ochii

Cand creierul recunoaste un zambet sincer, te face să zâmbești înapoi. Experiența plăcută îi împinge pe oameni să continue să comunice: tindem să fim mai des acolo unde ne simțim bine.

Cu un zâmbet real, apar riduri mici în jurul ochilor, iar pomeții și colțurile gurii se mișcă în sus. A falsifica un astfel de zâmbet nu este ușor: trebuie să te gândești la ceva amuzant și plăcut.

Semnale repulsive: o privire rece și un zâmbet strâns, forțat.

4. Nu uita de “cu plăcere”

Nu răspunde niciodată cu „plăcerea mea” atunci când cineva îți mulțumește. Spune: „Cred că în locul meu ai fi făcut același lucru.” O astfel de afirmație evocă un sentiment de reciprocitate: o persoană simte dorința de a face ceva pentru tine în schimbul rambursării.

5. Vorbește în șoaptă

Pentru a preveni pauzele incomode în mijlocul unei conversații, fă o remarcă simpatică referitoare la ultima expresie a interlocutorului. Aceasta este o modalitate destul de simplă de a continua conversația și de a crea o atmosferă relaxată.

Șoapta este percepută ca o formă intimă de comunicare. Încercă ocazional să vorbești în șoaptă către interlocutorul, aplecându-te ușor în direcția lui – ca și cum i-ai împărtăși un secret. O persoană se va sprijini instinctiv spre tine să audă mai bine. Încălcarea minoră a spațiului personal și sentimentul că ați împărtășit lucruri foarte personale vă va apropia mai mult.

Citește și:   Top 5 cele mai puternice femei ale zodiacului

6. Lasă-i pe ceilalți să se complimenteze singuri

Cea mai bună modalitate de a face un compliment este de a încuraja o persoană să se laude. În timpul unei conversații, solicită-i interlocutorului să vorbească despre realizările sau meritele sale, apoi arată-te uimit.

Încercă să faci un compliment provenit de la un terț: spune-i că prietenul vostru comun a observat un simț al umorului excelent la interlocutorului tău sau a lăudat diligența sa.

Semnale repulsive: un compliment este adesea privit ca o formă de lingușeală, mai ales dacă nu privește realizările sau meritele unei persoane, ci aspectul sau abilitățile înnăscute.

7. Fă o greșeală deliberată în timpul conversației

Fă o greșeală deliberată în timpul conversației, astfel încât interlocutorul să o observe și să o corecteze. Interlocutorul se va simți mai încrezător, realizând că ești, de asemenea, o persoană normală și că poți deveni uneori stângaci într-o conversație.

8. Fii atent la alimente și băutură

70% din informațiile importante sunt comunicate în timp ce mâncați. Gesturile tale în acest moment reflectă emoții, sentimente și simpatii. Dacă interlocutorul ține paharul ca și când ar zidi un perete, aceasta indică dorința de a mări distanța. Acesta se poate juca cu o vază de flori sau cu un suport publicitar. Amintește-ți: cu prietenii te așezi la masă și elimini imediat toate părțile inutile pentru a crea un spațiu deschis pentru comunicare.

Citește și:   7 lucruri care-i fac pe oameni să te placă din prima

9. Urmărește-i buzele interlocutorului

O persoană careîși atinge buzele cu degetele sau alte obiectele este timidă. Acest lucru se va întâmpla dacă pui o întrebare incomodă sau atingeți un subiect de la care interlocutorul va dori să se sutragă. Urmărește aceste gesturi pentru a reacționa și a-ți corecta propriul comportament la timp.

10. Dacă tot nu merge bine, adu-ți aminte de filme

Acest fenomen este numit legea drumului stâncos. Se întâmplă ca oamenii să se placă unul pe celălalt numai după o serie de obstacole și contradicții, iar aceste relații sunt de multe ori mai puternice decât cele care se dezvoltă de la început armonios și pașnic. Acest fenomen a devenit un fenomen cinematografic populară: în primul rând, personajele se află la vrăjmășie, însă, treptat, se cunosc mai bine și devin cei mai buni prieteni sau iubiți.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.