Ce alimente trebuie să consumi pentru a avea un păr sănătos

Femeile pun un accent foarte mare pe ritualul de îngrijire al părului, pentru că un păr lung și sănătos exprimă feminitate.

Pe lângă numeroasele tratamente și trucuri la care apelează fiecare femeie, un rol important pentru îngrijirea părului îl are alimentația, pentru că totul pleacă din interior.

Ce alimente trebuie să incluzi în meniul tău pentru a avea un păr bogat și sănătos?

1. Ouă

Acestea sunt bogate în proteine ce reconstruiesc keratina. Gălbenușul este o sursa bună de acizi grași omega și vitamina B. Atât consumat ca atare ajută firul de păr, cât și prin transformarea lui în mască.

2. Alune

Fiind bogate în acid folic și vitamina B, conțin proteine, acizi grași omega și antioxidanți care protejează scalpul, dar și celulele foliculilor de par.

3. Spirulina

Are nu mai puțin de 18 aminoacizi! Este așadar o sursă completă de keratină, antioxidanți și acizi esențiali. Se poate consuma zilnic și se poate adăuga în sucurile de mere sau de legume (o linguriță).

4. Ovăz

Acesta este recunoscut pentru aportul sau de vitamina B, cupru, zinc și siliciu, excelenți micronutrienți necesari prevenirii căderii părului, dar conține și magneziu, fosfor și potasiu, care ajută la creșterea acestuia. Excelente proprietăți, nu?

5. Coada calului

Pentru că este o minunată sursă de siliciu, oferă părului forță și strălucire. Așadar, consumă ceaiul de coada calului cu încredere!

6. Pește

Somonul, sardinele, scrumbia sunt alegerile perfecte! Peștele este cea mai bună sursă de acizi grași omega, necesari sănătății scalpului. Mai mult, contribuie la costrucția de keratină ș abundă de vitaminele A, D, E, K.

Citește și:   12 trucuri de machiaj pe care orice femeie trebuie să le știe

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.