8 trucuri formidabile pentru un machiaj uluitor

Machiajul este una dintre pasiunile tale? Află cele mai bune trucuri!

Nu e nevoie să fii profesionistă pentru a avea un machiaj grozav. Ai nevoie doar să ştii nişte trucuri inteligente care îţi vor evidenţia frumuseţea naturală şi îţi vor ascunde defectele. Iată câteva sfaturi pentru a arăta impecabil în fiecare zi:

1. Folosește anticearcăn de diferite nuanțe pentru a contura fața
Aplică întâi fondul de ten, apoi anticearcăn. Fondul de ten îți face chipul uniform, iar anticearcănul accenuează trăsăturile.

2. Conturul nasului
Nu e necesar să apelezi la bisturiu pentru a avea un nas frumos. Aplică anticearcăn închis la culoare pe magini și sub vârful nasului și amestecă.

3. Un mod ușor de a-ți accentua sprâncenele
Conturează-ți sprâncenele cu un creion. Mai întâi linia de sus, apoi cea de jos. Apoi umple sprâncenele cu linii scurte.

4. Ochi expresivi
Folosește highlighter pentru a avea niște ochi înviorați și strălucitori.

5. Cum să desenezi codițe cu tuș
Desenează întâi o linie subțire din colțul exterior al ochiuui, către sprânceană. Adaugă apoi încă o linie subțire cam de la jumătatea ochiului și unește-o cu prima. Umple codița, asigurându-te că nu lași locuri albe.

Citește și:   15 trucuri de frumusețe care îți fac pielea frumoasă

6. Periază-ți genele
Cu ajutorul unei periuțe noi de dinți, periază-ți genele de la rădăcini spre vârfuri. Vei scăpa astfel de rimelul în exces și vei avea niște gene superbe.

7. Buze pline
Hidratează-ți buzele cu niște balsam, apoi aplică puțină pudră. Conturează-ți buzele cu un creion, aplică un ruj mai închis în colțurile buzelor și unul mai deschis în centru, apoi amestecă puțin culorile. Nu aplica rujul direct pe buzele uscate sau nepregătite. Pregătirea buzelor trebuie să presupună mereu exfolierea lor – dă-ți cu balsam de buze, apoi șterge-le cu un șervețel umed. Aplică apoi din nou balsam pentru hidratare. Dacă nu uiți de acest pas înainte de a te da cu ruj, diferența se va vedea.

Citește și: 10 trucuri esențiale pentru un machiaj rezistent

1. Folosește bandă adezivă pe post de tipar

Poți folosi un card de credit când aplici fardul de pleoape sau dermatograful, dar trebuie să stai nemișcată și machiajul poate ajunge dedesubt. Banda adezivă e o soluție mult mai bună.

Citește și:   10 tendințe de machiaj care ar trebui să dispară

2. Mascara perfectă

Mascara ar trebui să fie înlocuită la vreo trei luni, dar se poate usca între timp. Dacă se întâmplă asta, adaugă în ea câteva picături de ochi, mișcând ușor periuța înăuntru.

3. Mișcă peria de la mascara într-o parte și în alta pentru gene mai dese

Acest tip de mișcare va duce la o acoperire completă a genelor. Așteaptă 5 minute înainte să aplici al doilea strat.

4. Truc pentru gene voluminoase

Există moduri prin care îți poți face buzele să pară mai mari fără să apelezi la operații. Aplică creionul de buze dincolo de conturul natural al buzelor, păstrând forma lor naturală.

5. Aplică fond de ten cu mișcări orientate în jos

Când aplici produse de curățare și hidratare e bine să folosești mișcări orientate în sus, pentru o piele fermă, iar când aplici fond de ten mișcări orientate în jos, ca să nu evidențiezi firișoarele de păr.

6. Mărește-ți ochii

Citește și:   5 TRUCURI de machiaj pe care nu le-ai știut până acum

Poți folosi dermatograf alb în colțurile interioare ale ochilor sau poți folosi highlighter deasupra sprâncenelor.

7. Fardul de pleoape perfect

Dacă ți se pare că fardul nu arată atât de bine ca pe ambalaj, poți aplica întâi o cremă colorată, care va scoate la iveală culoarea reală a fardului.

8. Amestecă nuanțele de ruj

Buzele vor părea mai pline dacă aplici o nuanță mai închisă pe cea de jos. Poți aplica o nuanță mai deschisă și în centrul buzei de jos, pe care să o amesteci bine cu nuanța mai deschisă.

9. Folosește o bază

Va face machiajul mai vibrant, acoperi roșeața și va face ca machiajul să reziste mai mult.

10. Încălzește ondulatorul de gene

Dacă faci asta, va funcționa mai bine și genele vor rămâne ondulate mai mult timp. Încălzește ondulatorul cu un uscător de păr sau cu puțină apă caldă.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.