7 GREȘELI pe care le faci când te PIEPTENI

Un păr frumos, este un păr sănătos! Află cum trebuie să-l îngrijești pentru a-i menține strălucirea!

Fiecare femeie își dorește un păr lung, sănătos și frumos, dar să îl obții și cu atât mai puțin să îl menții așa nu e ușor. Sigur că ajută dacă îți îngrijești serios părul și consumi alimente bogate în fier, zinc și proteine, dar trebuie să fii atentă și la lucrurile mărunte, precum pieptănatul.

Iată niște greșeli pe care ar trebui să le eviți:

1. Folosești aceeași perie veche

Periile vechi, cu peri rupți, sintetici sau duri nu fac deloc bine părului tău. Amintește-ți să-ți speli măcar o dată la două săptămâni peria cu apă caldă și șampon. Vei elimina astfel firele de păr, mătreața și resturile de piele moartă.

2. Ignori scopul și tipul de păr

Există atât de multe modele de perii și piepteni tocmai pentru că fiecare are scopuri diferite. Periile rotunde sunt potrivite pentru a da volum părului, pe când cele plate se potrivesc părului drept, lucios. Pieptenele descurcă părul, iar peria cu peri naturali împrăștie uleiurile pe suprafața firului de păr.

Citește și:   Ce spune lungimea părului despre tine

3. Te piepteni prea rar

Dacă ai părul lung, ține în geantă o perie mică și folosește-o o dată la câteva ore – o singură periere, dimineața, nu va fi suficientă, pentru că în cursul zilei părul se încurcă și se umple de reziduuri.

4. Îți piepteni părul prea viguros

Chiar nu e nevoie să dai dovadă de prea multă forță atunc când te piepteni, dacă nu vrei ca părul să cadă. Folosește mișcări blânde și masează-ți scalpul de câteva ori pe săptămână.

5. Folosești peria atunci când părul e ud

Reține că părul umed e foarte fragil și se poate rupe incredibil de ușor. Așteaptă până ce s-a uscat în proporție de 80% și abia apoi descurcă-l cu un pieptene.

6. Folosești un pieptene dur care îți irită scalpul

Nu poți avea un păr frumos fără un scalp sănătos și rădăcini puternice, așa că fii blândă și când vine vorba de periatul la suprafața capului.

Citește și:   10 greșeli pe care le faci când îți speli părul

7. Nu știi care este direcția potrivită

Deși toată lumea se piaptănă, ai zice, de la rădăcină spre vârfuri, părul ar trebui pieptănat de la vârfuri spre rădăcină, mai ales atunci când e ud sau încurcat, dacă nu vrei să observi că îți cad smocuri întregi.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.