7 greșeli pe care le faci când te machiezi

Dacă ești pasionată de machiaj, află ce greșeli trebuie să eviți pentru a te asigura că arăți perfect!

Machiajul este o îndeletncire care te ajută să îți evidențiezi frumusețea naturală, dar care poate fi destul de complicată și înșelătoare. Dacă vrei să fii o specialistă în machiaj, iată câteva greșeli pe care ar trebui să le eviți:

1. Nu verifica nuanța fondului de ten pe mână

Dacă testezi nuanța fondului de ten pe mână când mergi prin magazine, ține cont că în acea zonă pielea e mai închisă la culoare decât tenul. Testează fondul de ten pe maxilar.

2. Nu-ți da cu prea multă pudră pe față

Pudra poate să înnobileze machiajul sau să îți încarce tenul și să te îmbătrânească. Aplică puțină pudră translucidă sau iluminatoare pe frunte, nas și bărbie.

3. Nu folosi numai un anticearcăn

E bine să folosești un anticearcăn în zona de sub ochi, iar altul pentru alte zone ale feței, fiindcă primul trebuie să fie cu una sau două nuanțe mai deschis decât celălalt.

4. Nu aplica foarte mult dermatograf

Citește și:   10 trucuri de machiaj testate de profesioniști

Liniile groase fac ochii să pară mai mici. Dacă nu te descurci să-l folosești, aplică un fard închis la culoare cu o pensulă subțire, urmărind linia genelor.

5. Nu exagera cu produsele sclipicioase

E bine să îți evidențiezi doar pleoapele și linia pomeților. Produsele cu sclipici nu ar trebui aplicate pe toată fața și ar trebui să fie evitate de cele cu ten gras.

6. Nu folosi în fiecare zi rimel rezistent la apă

Acest tip de rimel usucă firele de păr și le poate face să se rupă, așa că apelează la el doar atunci când mergi la mare, la piscină sau atunci când ninge ori plouă foarte tare.

7. Nu îți ține produsele și ustensilele pentru machiaj în baie

Deși poate că te aranjezi acolo și crezi că e normal să le ai la îndemână, ține-le într-un loc uscat. Umiditatea din baie este ridicată și asta poate duce la apariția bacteriilor.

Citește și:   Cum să-ți albești dinții în mod natural

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.