7 GREȘELI care afectează PĂRUL

Părul lung nu te face să fii mai femeie, însă un păr strălucitor și sănătos cu siguranță face diferența și arată că ai grijă de tine. Părul are abilitatea de a schimba forma feței, te poate face să pari mai atrăgătoare și chiar mai tânără- depinde de forma pe care o are. De aceea, trebuie să faci tot posibilul pentru a-l îngriji cât mai bine.

Iată o listă de lucrui care afectează sănătatea părului tău și cum le poți remedia:

1. Îți freci părul când este ud

Părul este mai fragil când este ud, deci când îl freci, îl faci să sufere mai mult decât este necesar. Pentru a absorbi excesul de apă, poți să îl usuci tamponându-l cu un prosop moale sau cu un tricou de bumbac.

2. Îl expui prea des la căldură

Folosirea în mod excesiv a uscătorului de păr, a plăcii ori a altor produse termice duce la deteriorarea părului. Aceste efecte sunt amplificate atunci când părul este umed sau dacă a fost supus procesului de vopsire. Este posibil ca urmările să nu se observe imediat, dar în timp, părul va avea un aspect lipsit de viață.

3. Îl speli prea des

La fel ca și în cazul pielii, părul are nevoie de uleiuri naturale care sunt greu de reprodus. Astfel, dacă îl speli în fiecare zi, părul nu va mai avea de unde să își ia uleiurile esențiale pentru a se menține neted și strălucitor, iar în cele din urmă părul va deveni uscat și poate începe să cadă. Amintește-ți că totul trebuie făcut cu moderație. Deci, dacă ai părul gras în mod normal, cel mai bine ar fi să îl speli o dată la 3 zile.

4. Nu îți speli peria de păr

Ai fi surprinsă să vezi câte creaturi microscopice și câți germeni există în peria ta. Cu toate acestea, cele mai multe dintre femei au tendința să uite să curețe pielea. Nu trebuie să folosești dezinfectant, mai ales dacă ai un scalp sensibil. Tot ce trebuie să faci este să îți cureți peria cu șampon și asigură-te că o speli și între peri.

5. Îți prinzi părul prea strâns

Probabil ești familiarizată cu linia părului care se formează după ce îți prinzi părul în coadă de cal. Acest disconfort afectează foarte mult firul de păr, așa că nu îl strânge prea tare și eliberează tensiunea creată în partea de sus a capului. Nu numai că nu te va mai durea scalpul, dar nici părul tău nu se va mai rupe atât de ușor.

6. Folosești prea multe produse chimice

Toate am trecut prin asta- mereu vrem o schimbare, de la brunetă la blond sau chiar albire. Produsele chimice pe care le folosim pentru a obține culoarea dorită, schimbă structura părului și îl fac să devină mai sensibil. Este bine să respecți regula de 6 săptămâni, iar parul tău îți va mulțumi.

7. Îți periezi părul prea des

În afara faptului că părul tău se va îngrășa foarte repede, poți provoca și ruperea părului. Este o suficient să te piepteni o dată sau de doua ori pe zi, dar doar atât. În timpul periajului, părul are tendința să cadă mai repede datorită acțiunii de tragere. Deci, nu folosi niciodată peria de păr excesiv.

 

Citește și:   9 greșeli care îți deteriorează părul

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.