5 lucruri pe care trebuie să le știi pentru a evita efectul de mască

Știi că acele femei care poartă prea mult fond de ten arată de parcă ar purta o mască sau de parcă ar fi zugrăvite? Atunci când ai prea mult machiaj pe față e imposibil ca oameni să nu observe. Ba mai mult, dacă scopul tău e să acoperi imperfecțiunile, pus în cantitate prea mare, machiajul nu va face decât să le evidențieze.

Principala cauză a efectului de mască e aplicarea unui strat de fond de ten prea gros. Acesta trebuie să uniformizeze pielea, dar și să fie aproape invizibil. Nu aplica prea mult fond de ten în speranța că îți va acoperi toate imperfecțiunile, pentru că nu acesta este scopul lui. Fondul de ten trebuie doar să uniformizeze tenul. Atunci când vrei să ascunzi coșuri sau defecte ar trebui să aplici un corector.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră își pierde eleasticitatea și poate căpăta un aspect uscat.  Atunci când peste o piele uscată aplici direct produsele de machiaj, efectul nu poate fi cel pe care îți dorești să îl obții. E esențial să-ți hidratezi pielea, atât pe interior, cât și pe exterior.

Baza de machiaj e cheia

Dacă vrei să ai o piele perfectă important e să creezi o barieră între tenul tău și fond, aplicând întâi o bază de machiaj. Aceasta fixează porii, liniile fine și ridurile și aduce la același nivel și coșurile, astfel încât fondul de ten se va vedea mult mai bine. Dacă nu ai o bază poți folosi în același scop o cremă hidratantă, numai că aceasta nu va avea același efect asupra porilor și a coșurilor.

Alege fondul de ten și anticearcănul corect

Citește și:   5 greșeli pe care le faci când folosești beauty blender-ul

Aspectul de mască e și mai rău atunci când cineva poartă nuanța nepotrivită de fond de ten. Fondul de ten trebuie să fie insesizabil. Ar trebui să folosești două nuanțe diferite de-a lungul anului – una mai închisă vara, când pielea ta e și ea mai închisă la culoare și una mai deschisă iarna. Poți să le combini pe cele două toamna și primăvara. Încearcă să îți cumperi fondul de ten de la un magazin profesionist, astfel încât să poți obține părerea unui expert.

Cum acoperim pistruii

Fetele cu pistrui încearcă de obicei să le acopere cu un strat gros de fond de ten. Nu ar trebui să facă asta, ci să învețe să-și iubeaască tenul, deoarece pistruii te fac unică, iar a-i accepta te face frumoasă.

Ce faci dacă ai obținut un machiaj care arată ca o mască?

Se întâmplă celor mai bune dintre noi, fiindcă oricine poate să exagereze uneori. Umezește-ți puțin degetele și trece-le peste față, apoi uniformizează cu un burete de machiaj uscat. Pune-ți puțină cremă hidratantă în palmă, înmoaie o pensulă de fond de ten și trece-o peste zonele încărcate. Ia un șervețel și pune-l pe față, mișcându-l cu delicatețe în zonele încărcate.

Citește și: 5 greșeli pe care le faci când aplici fondul de ten

Fiecare femeie îşi doreşte ca machiajul său să reziste pe tot parcursul zilei. De multe ori însă, ne confruntăm cu situaţia în care fondul nostru de ten nu rezistă deloc pe ten, se oxidează sau începe să migreze pe piele. Deşi te-ai putea gândi că, cu cât cheltui mai mulţi bani pe fondul tău de ten, cu atât vei fi mai mulţumită de rezultat, realitatea este că o parte importantă din aplicarea fondului de ten este legată de metoda de aplicare şi ustensilele folosite.

Citește și:   7 pași simpli pentru un machiaj rapid

Dacă vrei să vezi care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când îţi alegi şi aplici fondul de ten, iată ce ar trebui să știi:

1. Fondul de ten nu este ales în nuanţa potrivită

Iarna, tenul nostru este mai deschis la culoare decât pe parcursul verii, aşa că nu poţi purta aceeaşi nuanţă de fond de ten pe tot parcursul anului. Ideal ar fi să ai acasă cel puţin două nuanţe de fond de ten din aceeaşi marcă pe care să le poţi combina una cu cealaltă pentru a ajunge la rezultatul dorit. În cazul în care eşti fană înfocată a produselor cosmetice, ai putea să îţi achiziţionezi două sticluţe de picături speciale pentru fond de ten, una închisă la culoare şi cealaltă deschisă. Amestecând o picătură din aceste produse cu fondul de ten, îţi poţi adapta în fiecare zi culoarea fondului de ten la culoarea pielii tale.

2. Fondul de ten nu are textura potrivită

În principiu, fondurile de ten se clasifică în două categorii mari – cele cu o formulă densă, groasă, cu acoperire mare şi cele cu formulă fluidă şi acoperire medie sau mică. În prinipiu, iarna este recomandat să foloseşti un fond de ten mai dens, mai cremos, astfel încât acesta îţi va proteja pielea şi va rezista pe ten mai mult timp, fără să fie supus căldurii la care trebuie să reziste fondul de ten special pentru vară.

Citește și:   12 trucuri de frumusețe care fac viața de femeie mai ușoară

3. Este posibil să aplici prea mult produs

Atunci când îţi aplici prea mult produs, este posibil ca acesta să înceapă să alunece de pe faţă şi să arate extrem de nenatural. Fondul de ten trebuie aplicat din centrul feței spre exteriorul acesteia. Aplică fondul de ten în cantităţi mici, este de preferat să mai adaugi ulterior produs decât să ajungi la concluzia că ai pus prea mult.

4. Sari peste fixarea machiajului

Indiferent că tenul tău este mixt, uscat sau gras, fixarea fondului de ten este un pas extrem de important. Pudra trebuie aleasă în funcţie de tipul de ten. Astfel, dacă ai tenul încărcat de imperfecţiuni şi simţi nevoia de mai multă acoperire, ar fi recomandat să optezi pentru o pudră compactă. Dacă vrei doar să matifiezi tenul şi să te asiguri că fondul tău de ten va rămâne fixat, alege o pudră liberă, translucidă.

5. Nu foloseşti ustensilele potrivite

Există 3 modalităţi principale prin care îţi poţi aplica fondul de ten – cu mâinile, cu o pensulă sau cu un bureţel. Îţi poţi folosi mâinile pentru a aplica fondurile de ten de tip BB Cream sau cele extrem de fluide şi uşoare. Deşi pensula poate părea extrem de uşor de folosit, în cazul în care aceasta nu este de bună calitate, poţi ajunge să rămâi cu fire de păr de pe pensulă pe faţă sau cu urme lăsate de pensulă. În cazul în care ai vrea o aplicare uşoară şi rapidă, alege să foloseşti un bureţel de machiaj.

Lasă un răspuns