5 greșeli de machiaj pe care o femeie stilată nu le face niciodată

Un machiaj reușit te poate face să arăți fabulos! Află ce greșeli trebuie să eviți ca să nu cazi în extreme!

Machiajul sofisticat ține de echilibru. Un ruj nepotrivit sau un anticearcăn într-o nuanță prea deschisă te pot face să pari dizgrațioasă. Nu e greu să realizezi un machiaj corect – trebuie doar să știi lucrurile de bază și să eviți anumite greșeli, precum:

1. Blendingul insuficient

În jumătate din timpul pe care îl ai la dispoziție pentu a te machia ar trebui să te ocupi de blending. Îmbinarea nuanțelor ar trebui să fie absolute imperceptibilă. Blendingul insuficient te poate îmbătrâni cu câțiva ani. Asigură-te că ai o pensulă pentru pleoape și un beauty blender potrivit.

2. Necunoașterea subtonului pielii tale

Să știi care este subtonul pielii tale este esențial pentru a ști care culori ți se potivesc și care nu. Verifică-ți venele de la încheietura mâinii – dacă sunt albastre sau violet, ai un subton rece; dacă sunt verzui, ai un subton cald.

3. Nu acorzi atenție conturului buzelor

E recomandat să îți conturezi buzele în maniera dorită și apoi să aplici un gloss strălucitor, pentru mai mult volum. Dacă vrei buze și mai voluptoase, alege rujurile lichide ultra-mate, care oferă un efect mai natural.

Citește și:   15 trucuri de machiaj pe care le vei adora

4. Utilizarea anticearcănului greșit

Pielea perfectă – sau cunoașterea regulilor de machiaj pentru a o obține sunt probabil unele dintre caracteristicile femeilor stilate. Cercetează diferența dintre corrector și anticearcăn și află ce nuanțe să alegi în funcție de ce vrei să ascunzi: verdele acoperă roșeața, lila echilibrează tonurile gălbui, rozul somon e pentru cearcănele cafenii, iar nuanțele de piersică pentru cele violet.

5. Fardul de obraz nu se potrivește cu rujul

Coordonarea celor două produse de machiaj este esențială pentru un aspect armonios, fiindc blush-ul asigură trecerea de la ochi la buze. Dacă rujul are tonuri reci, alege un fard de obraz fondant sau roz-zmeură. Pentru rujurile în tonuri calde de caramel sau nude, alege fard de obraz piersică au bronz.

Lasă un răspuns