10 trucuri prin care să faci machiajul să reziste mai mult

Petreci mult timp alegând produsele de machiaj pe care le vrei și finisând machiajul? Vezi ce trebuie să faci pentr a-l face să reziste mai mult!

Iată 10 moduri prin care să te asiguri că machiajul pe care îl aplici cu atâta grijă în fiecare zi rămâne la locul său și că nu mai e nevoie să îl reîmprospătezi:

1. Începe cu o exfoliere blândă

Folosește o bucată umedă și călduță de material pentru a scăpa de pielea uscată – asta va face ca produsele de machiaj să rămână la locul lor.

2. Hidratează

Chiar dacă ai tenul gras, aplică pe față și pe gât produse hidratante, iar după aproximativ 5 minute aplică fondul de ten.

3. Folosește o bază

Dacă vrei ca machiajul să dureze, utilizează o bază – va acționa ca o barieră de protecție.

4. Verifică fondul de ten

În general, formulele fără ulei rezistă mai mult. Dacă ai pielea uscată, însă, alege un fond de ten hidratant, cremă sau lichid.

5. Folosește două farduri de obraz

Aplică un fard cremă înainte de fondul de ten și unul pudră după aceea. Încearcă nuanțe  de portocaliu cald și roz pentru un rezultat ce pare mai natural.

Citește și:   8 trucuri de frumusețe pe care ar trebui să le știe orice femeie

6. Stratifică-ți rujul

Ai nevoie de niște pură, ruj și un creion într-o nuanță similară. Aplică pudra, apoi conturează și completează cu creionul, pentru a ancora culoarea. Încheie aplicând rujul.

7. Aplică fard publere peste rimel

Aplică primul strat de mascara, apoi pudrează genele și reaplică rimelul pentru a crea senzația de gene mai dese.

8. Alege mascara reistentă la apă

Dacă formulele waterproof îți lasă genele prea uscate și fragile, folosește-le doar ca ultim strat, aplicând înainte rimelul obișnuit.

9. Fixează-ți machiajul

Folosește un spray sau o pudră pentru a crea o barieră între fondul de ten și elemente precum vremea sau telefonul care îți atinge obrazul.

10. Ține-ți mâinile acasă

Dacă-ți atingi fața cu mâinile îți vei deranja machiajul, plus că nu e bine ca pielea să vină în contact cu microbii care se poate să fi ajuns pe degetele tale.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.