10 mituri despre machiaj la care trebuie să fie atentă orice femeie

Fetele din lumea modernă știu o mulțime de trucuri legate de cum să-și aleagă și să folosească produsele cosmetice. Nu toate aceste recomandări sunt însă utile. Iată câteva mituri legate de machiaj pe care nu ar trebui să le mai credem:

1. Rujul roșu nu este pentru toată lumea

Aceasta este o minciună sfruntată – oricine poate purta ruj roșu. Important e să alegi nuanța potrivită, ținând cont de subtonul pielii tale.

2. Ar trebui să scapi de rimel când se usucă

Durata de valabilitate a rimelului ar trebui să fie, într-adevăr, de trei luni, deoarece acest produs cosmetic îți poate provoca foarte ușor infecții ale ochilor. În timp, rimelul devine mediul ideal pentru apariția bacteriilor care îți pot ajunge în ochi.

3. Dacă împingi de mai multe ori periuța în recipient, poți scăpa de cocoloașele de rimel

Făcând asta, aerul pătrunde în tub, scurtând astfel durata de viață a rimelului. E suficient să bagi pensula în tub și să o rotești puțin.

4. Îndepărtarea machiajului înainte de culcare e opțională

În timpul nopții, pielea noastră se regenerează. Dacă îți lași machiajul pe față peste noapte, porii se încarcă, pielea se deshidratează și pot să apară infecții.

5. Produsele cosmetice nu au o dată de expirare și pot fi folosite până când se termină

Nu, nu e adevărat! Majoritatea produselor cosmetice au o durată de valabilitate pe care producătorii o indică pe pachet cu ajutorul unul simbol special. Valabilitatea se calculează din momentul în care ai deschis produsul.

6. Pensulele de machiaj ar trebui să fie spălate numai dacă le folosești

Pensulele tale vin îîn contact cu o mulțime de produse și suprafețe. Cu cât eviți mai mult să le cureți, cu atât se vor acumula mai multe bacterii pe ele. Acest lucru poate, în primul rând, să îți provoace boli de piele și reduce și durata de viață a pensulelor.

7. Cosmeticele nu se deteriorează

Dacă nu depozitezi produsele cosmetice cum trebuie, ele se vor deteriora mult mai repede. De exemplu, unele nu ar trebui să fie lăsate în întuneric sau în locuri calde.

8. Rimelul rezistent la apă poate fi folosit zilnic

Dacă nu va ploua și nu mergi la înot, e recomandabil să folosești rimel obișnuit, deoarece, la sfârșitul zilei, vei face mai multe eforturi pentru a-l îndepărta pe cel rezistent la apă. În plus, frecarea excesivă a ochilor îți va slăbi genele și le va face mai fragile.

Citește și:   7 greșeli pe care le faci când te machiezi

9. Crema hidratantă poate înlocui cu succes baza de machiaj

Pe lângă hidratare, baza de machiaj netezește suprafața tenului. În plus, cosmeticele, aplicate peste o bază, rezistă mult mai mult.


10. Nuanța sprâncenelor ar trebui să fie de două ori mai închisă decât nuanța părului

Acest lucru e adevărat numai dacă ai părul blond. Fetele cu părul închis la culoare ar trebuie să evite sprâncenele închise, deoarece acestea le fac chipul să pară mai aspru.

 

Citește și: 7 trucuri de machiaj care te fac să arăți mereu fără cusur

Fiecare fată vrea să arate bine și există aproape întotdeauna ceva ce ar vrea să schimbe la înfățișarea sa: ar vrea o operație la nas, să aibă niște buze mai pline, să scape de punctele negre. Nu e nevoie însă de măsuri extreme. Ca să arăți perfect e nevoie de machiajul potrivit și de puțin timp. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ajungi la rezultatul dorit:

1. Cum să îți subțiezi fața


Conturarea este una dintre cele mai bune tehnici de definire și sculptare a feței. Mai întâi aplică fondul de ten (cu două nuanțe mai închise decât pielea ta) pe marginea feței și sub pomeți, pentru a obține efectul de pomeți slabi. Aplică highlighter de-a lungul centrului frunții, sub ochi și pe vârful bărbiei, apoi uniformizează totul.

2. Cum să faci să pară că ai un nas mai subțire


Dacă ai nasul lat și vrei să îl subțiezi, folosește pudră întunecată de contur pentru a-ți desena două linii de-a lungul nasului, de la sprâncene, apoi aplică pudra și pe vârful nasului. Aplică o nuanță mai deschisă de pudră (una mai deschisă decât pielea ta) pe podul nasului și apoi uniformizează totul. Folosește această tehnică pentru a-ți schimba în mai multe moduri nasul.

3. Cum să acoperi cearcănele


Folosește anticearcăn pentru a ascunde semnele lipsei somnului. Aplică-l de la colțurile interioare ale ochilor până la colțurile exterioare, asigurându-te că acoperi numai zona cu probleme. E mai bine dacă tragi niște linii subțirii, nu buline. Folosește un burețel special și fă mișcări de tapotare.

Citește și:   Machiajul meu de seară - Tutorial video

4. Cum să ai buze delicate

 

Hidratează-le cu ajutorul unui balsam pentru a scăpa de senzația de buze uscate. Pentru a scăpa de celulele de piele moartă, aplică puțină vaselină cosmetică pe o periuță de dinți și periază-ți ușor buzele. Poți folosi și un exfoliant din ulei de cocos și zahăr.

5. Cum să dai o formă sprâncenelor tale


Dacă vrei niște sprâncene care să arate perfect, definește-le folosind ceară și un creion de ochi, delimitând partea de sus și partea de jos. Umple spațiul dintre linii, dar asigură-te că nu începi chiar de la capătul interior al sprâncenei, ca să pară naturale.

6. Cum să-ți faci ochii să pară mai mari


Aplică un fard de pleoape cu o nuanță mai închisă decât pielea ta de-a lungul cutei pleoapei superioare. Folosește un creion nude sau albe pentru linia genelor de jos, ca să ai niște ochi mai mari și strălucitori, iar apoi adaugă un fard strălucitor pe colțurile interioare ale ochilor și chiar sub sprâncene.

7. Cum să-ți ascunzi coșurile


Pentru a-ți acoperi imperfecțiunile feței, aplică niște cremă hidratantă pe zonele cu probleme. Freacă ușor, lasă să se usuce și apoi dă-ți cu pudră pe față.

Citește și:  12 cele mai frumoase tipuri de machiaj în funcție de zodie

Setareh Hosseini, un make-up artist foarte talentat, a cucerit Instagram-ul cu ideea sa de a combina frumusețea cu astrologia. Iată cum crede ea că ar arăta extraordinar reprezentantele fiecărei zodii:

1. Săgetător

„Ea este o luptătoare neobosită, căutând mereu noi idei și experiențe. Săgețile simbolizează dorința ei de a avea scopuri înalte. Este întruchiparea aventurii, vindecătoarea înâeleptă care formează o legătură între rai și pământ cu inteligența ei.”

2. Scorpion

„Totul ține de privirea ei captivantă. Întunecați și calculați, ochii ei te hipnotizează. Este puternică, pasionantă și intuitivă. Ea poartă la fel de bine puterea și întunericul – este pe jumătate zeiță, pe jumătate demon. ”

3. Leu

„De obicei iese în evidență – are cel mai zgomotos râs, cel mai strălucitor zâmbet și cel mai încrezător mers. Pielea ei este strălucitoare ca un asfințit. Poate că pare visătoare, dar în interiorul ei arde un foc continuu. ”

Citește și:   8 TRUCURI de frumusețe care te vor ajuta să-ți faci MACHIAJUL rapid

4. Gemeni

„Fire contradictorie, mintea ei alternează mereu între logic și absurd. Este o combinație de inteligență, spirit și elocvență. Vei vedea în ea părțile tale bune și pe cele rele, lucruri pe care poate că nu aveai nevoie să le știi.”

5. Fecioară

„Ea este întruchiparea inocenței, a purității și a dreptății. Este deșteaptă și analitică, iar frumusețea ei iese în evidență într-un mod subtil, dar magnific. Încearcă mereu să pună ordine în haos. ”

6. Taur

„Încăpățânată, cu o un caracter puternic, nativa Taur este foarte hotărâtă și perseverentă. Are un temperament feroce care iese la iveală dacă îi încalci limitele, dar iubește fără limite.”

7. Balanță

„Personalitatea ei fermecătoare merită laude, la fel ca și vocea ei melodioasă și inima iubitoare de dreptate. Pentru a o înțelege, trebuie mai întâi să înțelegi talerele balanței, deoarece ea păstrează mereu un echilibru între gânduri și emoții. ”

8. Rac

„Ea este strălucirea delicată a lunii, valul care mângâie țărmul. Simte totul deplin, deși nu-I place să arate asta. Carapacea sa poate fi dură și uneori de nepătruns, pentru că ea își va proteja mereu sufletul. Desigur, e mai greu să scoți la iveală ceva delicat decât ceva mai rigid.”

9. Vărsător

„Nativa Vărsător este un cercetător științific în laboratorul său, inventând și creând zi și noapte. Gândurile sale rapide o fac să fie inpredictibilă și rebelă. Este uimitoare și terifiantă – noțiunile astea nu sunt atât de opuse pe cât ai crede.”

10. Capricorn

„Hotărârea sa este admirabilă, iar autocontrolul puternic. Este pragmatică și ambițioasă. Este un lider loial, pentru care niciun munte nu este prea înalt.”

11. Pești

„Diafană și cu adevărat misterioasă. Mintea sa înoată până în adâncuri în care mulți s-ar îneca. Este o ființă încântătoare, a cărei inimă este un ocean de emoții, visând mereu la tărâmuri în care numai ea poate intra.”

12. Berbec

„Feroce și pasionantă, poartă o armură de oțel și are cornele gata de bătălie. Caută mereu dinamism și competițiile. Este un lider neînfricat, dar are sufletul pur ca al unui copil.”

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.