10 lucruri pe care ar trebui să le știi despre părul tău

Acordăm o atenție deosebită sănătății părului și, prin urmare, cheltuim o grămadă de bani pentru a ne face părul să arate mai sănătos și mai strălucitor. Nu este ușor să înțelegi ce fel de produse merită cumpărate și ce sfaturi sunt demne de urmat, astfel că ar fi bine să acorzi atenție acestor mituri.

Iată o listă cu miturile populare despre îngrijirea părului care nu ar trebui să fie luate în serios:

1. Căderea exagerată a părului este o gravă problemă

Zilnic, ar trebui să-ți cadă aproximativ 150-200 de fire de păr. Iar de două ori pe an, de obicei în primăvară și toamnă, majoritatea tipurilor de păr trec prin faza telogen (așa-numita fază de odihnă), când firele nu mai cresc. Prin urmare, numărul de fire de păr scade, însă nu este niciun fel de problemă. Va urma cea de-a doua fază, în care creșterea lor va fi una rapidă.

Dar dacă pierderea părului persistă mai mult de o lună, ar trebui totuși să consulți un medic.

Citește și:   9 SECRETE pentru a evita ÎNGRĂȘAREA părului

2. Produsele care accelerează creșterea părului

Chiar și cele mai puternice medicamente hormonale nu pot face ca celulele să aibă o rată mai rapidă de creștere, astfel că niciun produs cosmetic nu-ți poate face părul să crească miraculos. Rata de creștere este inerentă și cel mai adesea este de aproximativ 1 cm pe lună.

3. Șamponul și balsamul trebuie aplicat pe întreaga lungime a părului

De fapt, șamponul este un mijloc de a curăța nu părul, ci scalpul, așa că ar trebui aplicat la rădăcini. Pentru a curăța lungimea, este suficientă cantitatea de spumă rămasă, care se va depune pe păr, în timpul spălării. În cazul balsamului se întâmplă exact opusul: Aplică-l numai pe lungimea părului! Astfel vei avea rezultatul dorit.

4. Foehnul poate strica părul

De fapt, uscătorul de păr afectează doar „parul netratat“ , adică cel care nu este protejat prin niciun mijloc de styling. Dacă utilizezi produse cosmetice speciale, de exemplu spumă sau, mai bine, protecție termică, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la starea de sănătate a părului.

Citește și:   5 greșeli care îți deteriorează părul

5. Dacă tunzi părul copilului atunci când este mic, acesta va crește

Într-adevăr, părul copilului este mai mult ca un puf și este adesea lipsit de pigment. Iar dacă acesta este ras, atunci copilului îi va începe să-i crească deja părul „adult”. Structura este aceeași cu cea a părului nostru. Prin urmare, îmbunătățirea este doar o iluzie. Părul copilului va crește perfect normal. Este nevoie doar de răbdare.

6. Îndreptarea cu keratină este utilă pentru păr

Formula de compoziție a keratinei s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani, de când există această procedură.  Inițial, a fost folosită formaldehida de către patologi. Acum, în amestecul keratinei există niște substanțe care distrug structura părului. Deci, îndreptarea cu keratină nu este o înșelătorie, ci o procedură cosmetică ce nu conferă sănătate părului, ci doar un aspect plăcut.

7. Blondele au mai puțin păr decât brunetele

De fapt, oamenii de știinta au descoperit că blondele au mai mult păr decat brunetele și roșcatele, firele fiind, totuși, mai subțiri. Din acest motiv, blondele naturale se mândresc rar cu părul lor.

Citește și:   7 pași simpli pentru un machiaj rapid

8. Părul strâns frecvent în coadă duce la căderea acestuia

Dacă părul este strâns într-un mod nu foarte dur, nu ar avea de ce să îți afecteze părul.

9. Mătreața este contagioasă

Mătreața – un semn de muncă excesivă a glandelor sebacee, din cauza căreia pe scalp apare o cantitate excesivă de particule de piele moartă. Prin urmare, mătreața nu are cum să fie contagioasă.

10. Părul de sex masculin este diferit de cel de sex feminin

Structura anatomică a părului masculin și feminin este identică, dar totuși, tratăm părul în mod diferit pe tot parcursul vieții. Părul posesoarelor de sex feminin este expus mai multor pericole, prin îndreptare, vopsire și folosirea spray-urilor de styling. Bărbații sunt mai conservatori, nefolosiind atâtea produse.

 

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.