10 greșeli pe care le faci când folosești placa de păr

Idealul de frumusețe pentru femei este părul lung și drept. Află cum îl poți îndrepta acasă fără să-l deteriorezi!

Femeile fac multe eforturi pentru a fi frumoase. Unul dintre idealurile de frumusețe este părul lung, drept. Pentru a-l obține acasă, e necesar să îți îndrepți părul cu placa. Fiindcă acest aparat emană atâta căldură cât ar fi necesară pentru a găti o pizza, sigur că are și dezavantaje.

Iată ce greșeli apar atunci când îți îndrepți părul cu placa:

1. Nu îți hidratezi părul înainte

Există produse speciale care îți hidratează părul și îl pregătesc pentru îndreptare. Acestea se aplică pe păr utilizând un pieptene cu dinții rari.

2. Îți usuci părul cu foehnul

Este greșit să îți usuci astfel părul înainte de a te îndrepta. Dacă e absolute necesar, însă, usucă-l în proporție de 80% și, după ce se usucă apoi de tot de la sine, începe să-l îndrepți.

3. Îndepărtezi placa de pe păr atunci când părul „sfârâie”

Ca să nu se mai întâmple asta, ține minte că trebuie să-ți îndrepți părul doar atunci când e complet uscat. Ai grijă și la produsele de întreținere folosite – s-ar putea să îți deshidrateze părul.

Citește și:   5 metode prin care poți scăpa de vergeturi

4. Nu îți protejezi termic părul

Pentru a nu-ți „prăji” părul, folosește produse care îți protejează părul de temperature de până la 230 de grade Celsius sau ulei de argan.

5. Nu folosești temperatura corectă

Temperatura cea mai mare, de 230 de grade, ar trebui folosită numai la salon, nu acasă, de către oricine. Ține placa la 150-170 de grade.

6. Nu împarți părul în secțiuni

Împarte părul în secțiuni nu foarte groase, pentru că placa nu le va putea îndrepta, dar nici prea subțiri. Poți face asta în funcție de cărare.

7. Insiști prea mult

Dacă îndrepi aceeași șuviță de mai multe ori, îți distrugi părul. Împarte-l în secțiuni și îndreaptă-l dintr-o singură mișcare.

8. Folosești produse care nu te ajută

Rezultatul muncii de îndreptare a părului poate fi distrus de aplicarea unor produse nepotrivite tipului tău de păr. Asigură-te că alegi ceva adecvat.

9. Nu știi prea multe despre placa ta de păr

Citește și:   3 reguli pentru a avea o piele frumoasă

E important să citești instrucțiunile, să setezi o temperatură corectă, să nu o ții prea mult în priză și să o lași suficient să se încălzească înainte să o folosești. În ceea ce privește materialul, cel mai bine ar fi să-ți cumperi o placă ceramică.

10. Nu te piepteni înainte de îndreptare

Ca să eviți să ai un păr ciufulit, descurcă-ți bine părul înnainte de a începe să-l îndrepți.

Lasă un răspuns