10 GREȘELI care îți afectează PĂRUL pe care ar trebui să nu le mai faci

Multe probleme ale părului pot fi evitate și țin mai mult de felul greșit în care îți tratezi părul, nu de produsele pe care le folosești. De fapt, dacă eviți aceste greșeli obișnuite, s-ar putea să nici nu mai ai nevoie de prea multe produse.

1. Folosești prea mult

Nu sări peste citirea instrucțiunilor de pe spatele produselor pentru păr. Dacă acolo scrie să folosești o picătură de mărimea bobului de mazăre, nu folosi mai mult.

2. Îți perii părul de la rădăcină la vârfuri

Modul corect de a te pieptăna e de la vârfuri spre rădăcini, cu pași mici. Astfel nu vei trage de păr dacă întâlnești încurcături.

3. Îți speli părul cu apă foarte fierbinte

Dușurile fierbinți pot fi minunate iarna, dar nu fac bine pielii și părului tău, fiindcă îndepărtează uleiurile naturale și îl poate usca. Folosește apă călduță.

4. Îți strângi foarte tare părul

Dacă îți strângi foarte tare și foarte des părul într-o coadă de cal, foliculii vor fi foarte presați, iar părul s-ar putea să se rupă sau chiar să cadă.

 

5. Îți ștergi părul cu un prosop

Citește și:   8 tunsori perfecte pentru orice femeie

Dacă faci asta părul se poate rupe. Ideal ar fi să-l lași să se usuce natural, dar dacă te grăbești, șterge-l cu un tricou vechi, care e mult mai sigur și mai absorbant.

6. Te speli prea des pe cap

Băile prea dese usucă părul și îl fac fragil. E suficient dacă te speli de 2-3 ori pe săptămână. Poți folosi un șampon uscat ca să îți împrospătezi părul între spălări.

7. Folosești prea multă căldură

Dacă folosești accesorii de păr cu căldură prea des, îți vei strica părul. Când e necesar însă, aplică întâi ceva de protecție și setează cpldura la minim.

8. Folosești balsamul ca pe un șampon

Nu îți masa scalpul cu balsam, dacă nu vrei să te alegi cu un scalp uleios. Aplică-l doar acolo unde e nevoie – de obicei, doar la vârfuri se întâmplă asta.

9. Nu îți cureți periile

 

Știi câtă grăsime, câte bacterii și cătâ piele moartă se adună pe peria ta dacă nu o cureți? Fă asta cel puțin o dată pe săptămână, folosind o periuță de dinți sau o perie, apoi spălând-o cu o soluție de bicarbonate de sodiu și ulei de arbore de ceai.

Citește și:   10 mituri învechite despre păr pe care nu ar trebui să le mai crezi

10. Coafezi părul ud

Nu ar trebui să îți atingi părul ud decât cu un pieptene cu dinți largi, fiindcă e foarte sensibill. Așteaptă să se usuce complet și apoi perie-l sau coafează-l.

Citește și: Cum poți avea un păr sănătos și frumos

E greu să găsești o fată pe care să n-o intereseze sănătateaa părului ei. Iată un test simplu pentru a descoperi în ce stare sunt șuvițele tale:

Ia un pahar cu apă la temperatura camerei, separă o șuviță de 1-2 cm grosime și scufund-o în apă. Dacă părul tău plutește, e sănătos. Dacă se scufundă, are anumite probleme.

Părul foarte uscat se electrizează repede, e dificil de pieptănat, își pierde rapid strălucirea după ce e spălat și are multe vârfuri despicate sau rupte.
Părul gras necesită să fie spălat des, se murdărește a doua zi, își pierde rapid volumul și nu își păstrează coafura pentru mult timp.
Părul ar putea să fie și foarte slăbit, dacă apare mătreața, dacă îi lipsește strălucirea, cade foarte mult și nu are o structură omogenă.

Citește și:   Ce mască ți se potrivește în funcție de tipul de păr

Pentru a fi mulțumită de coafura ta, e necesar să-ți îngrijești cum trebuie părul:

1. Spală-ți părul o dată la două zile sau cel mai bine de două ori pe săptămână – dacă îl speli prea des, vei elimina uleiurile naturale ale părului. Folosește un șampon de calitate.

2. Încearcă un șampon fără sulfați sau parabeni, potrivit pentru tipul tău de păr – unul care înmoaie pentru părul ondulat, unul blând pentru părul drept sau ras, unul cu aminoacizi pentru părul vopsit și unul cu glicerină și colagen pentru părul uscat.

3. Folosește un balsam potrivit tipului tău de păr de fiecare dată când îți speli părul.

4. Pentru un păr mai curat și mai strălucitor, clătește-ți părul cu oțet înainte de a te spăla cu șampon, de două ori pe an. Folosește 1 parte oțet (de mere, organic) la 3 părți de apă caldă.

5. Lasă-ți părul să se usuce natural. După baie, înfășoară-ți părul într-un tricou de bumbac. Prosoapele sunt făcute dintr-un material foarte aspru, care dăunează părului și cauzează despicarea vârfurilor. Nu-ți pieptăna părul cât e ud.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.