Lui Noah îi cresc primii dințișori

Yeiii, fericire mare! Curând vom avea primii dințișori și, cum credeți că ne-am dat seama? Noah este un copilaș tare liniștit, mâncăcios, fericit. De ceva timp (vreo 2 luni) am văzut că avea salivă multă pe care o tot dădea afară și de atunci ne tot gândeam că trebuie să apară cât de curând dințișorii. Pentru salivă i-am pus mereu o babețică mică la gât ca să îl putem șterge permanent și pentru a controla eventualele bubițe care pot apărea în urma salivei excesive. Îl tot controlam mereu la gingii, verificam temperatura etc.

El nu se schimbase deloc însă, de câteva zile, ups! agitat, mâțâit, iritat, îi intram mai greu în grații. A avut câteva scaune mai moi, însă și-a păstrat pofta de mâncare. Într-o zi, ce să vezi? Gingia spartă… a sângerat puțin și câteva nopți a dormit mai cu sunete și ofuri… I-am administrat dimineața, la prânz și seara un gel din plante pe gingie și i-am făcut masaj pentru a-i mai atenua din dureri. I-am cumpărat 2-3 jucării pentru dentiție, pe care să le muște atunci când îl doare foarte tare…😂printre care se numără acum și girafa Sophie, prima jucărie primita în dar la naștere.

Citește și:   Cum am început diversificarea la Noah Andrei

Of, este așa de greu că nu poate să vorbească, să spună ce îl doare,  cum, cât… și trebuie să o iei așa, pe bâjbâite să deduci ce ar avea un bebeluș. Oricum, Noah este un cavaler adevărat; nu ne trezește noaptea des decât să mănânce, nu plânge din orice, râde chiar și cu durerile de dințișori, are poftă de mâncare, nu a făcut temperatură, decât o mică iritație pe obrăjori, lângă năsuc. I-am aplicat o cremă pe care o folosesc și eu mereu la lovituri, bubițe etc și care nu lipsește niciodată din bagajul meu, oriunde aș pleca în lume (Flocinolon)!

Din câte știu eu, incisivii sunt primii care apar. Următorii care străpung gingiile sunt caninii, apoi molarii, iar până la 3 anișori ar trebui să îi aibă pe toți. Se spune că, pe măsură ce dinții apar mai târziu cu atât te vei bucura mai mult de o dantură sănătoasă și puternică. O alimentație echilibrată în timpul sarcinii și a alăptării ajută copilul sa aibă dințișorii puternici. Este bine să evităm dulciurile și alimentele nesănătoase. Gustările considerate a fi „prietenele dinților” sunt fructele și legumele proaspete, biscuiții și brânza. Nu puneți zahăr în alimentele pe care le consumă!

Citește și:   La ce tratamente de frumusețe apelez

Astăzi i-am făcut masaj pe gingii și am simțit așa că m-a înțepat la deget. Pff, lui Noah la 10 luni i-au dat primii dințișori. Probabil la 1 an ne vom poza cu el râzând cu gura până la urechi cu incisivii vizibili deja😄😄😄

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.