Cum am început diversificarea la Noah Andrei

Am avut ceva emoții înainte să încep diversificarea lui Noah, recunosc, și puneam tot felul de întrebări în stânga și în dreapta. Vă dați seama că nu mai știam ce și cum era necesar, ce aveam voie și ce nu aveam voie să-i dau. După 8 ani de zile am și uitat ce trebuie să-i dau unui bebeluș să mănânce. Știam doar că trebuie să fie piureurile, că trebuie să încep cu morcovelul și cu dovlecelul. Ulterior am aflat, am citit, m-am documentat, am stat de vorbă cu mai mulți oameni, am consultat pediatrul lui Noah, care e și al Sofiei, și am decis să merg pe mâna lui.

Primele alimente au fost morcovul și dovlecelul. I-am dat asta cam o săptămână și jumătate. Apoi i-am introdus brocoli, mazărea, cartoful. Ușor-ușor am început să introduc cărnița, dar am luat-o treptat, asta începând după 6 luni. Puteam să încep diversificarea la 4 luni, însă m-am gândit să mai aștept puțin. A fost o alegere personală. Primii 3 ani din viață sunt foarte importanți și am vrut să-i dau un start bun, așa că am ales să-i dau piureurile bio ca variantă de mâncare gata-făcută.

Citește și:   7 TRUCURI simple pentru a slăbi EFICIENT

După 6 luni am introdus cărnița de pui, apoi peștele, apoi cărnița de vită. Oul l-am introdus pe la 7 luni, dar binînțeles că au fost niște alegeri personale și fiecare mamă e liberă să aleagă când îi dă bebelușul ei mâncarea și ce alimente să-i bage în alimentație. Întâi am băgat legumele, peștele, carnea, apoi fructele. Tot așa, am ales piureurile bio. Dar am avut și prieteni care mi-au adus piersici, nectarine, prune, oameni pe care îi știam și în care am avut încredere că iau ceva natural, nestropit, neinjectat.

Piureurile conțin fructele următoare: mere, pere, piersici, banane, mango, kiwi, afine, căpșuni și, fiind multe amestecuri, am considerat că e mai bine să le dau așa, și nu separat. Am început cu mărul, apoi cu banane și când am văzut că îi plac, le-am combinat. Ulterior, după 8 luni,  am adăugat în alimentația lui și quinoa în piureurile de fructe sau în cele de legume.

Citește și:   De ce îl las pe Noah cu suzeta

Am mers foarte mult pe verdeață, pe pătrunjel, leuștean (eu sunt singura din familie care nu le mânca, de când sunt mică m-am chiuit să încerc, dar nu le-am suportat) și spanac. Am încercat să le introduc în alimentația lui Noah tocmai ca să nu facă în viitor ca mine și pentru că se știe că sunt pline de vitamine.

De la 7 luni am introdus în alimentație și gălbenușul de ou. Am început cu un sfert de două ori pe săptămână, apoi jumătate de două ori pe săptămână. Ulterior i-am dat și brânzică făcută în casă pe care i-am introdus-o în iaurt. Noah nu a avut nicio problemă cu alimentele, ci mănâncă cu zâmbetul pe buze. E mereu fericit și curios de tot ce se întâmplă în jurul lui. A deschis gurița din prima zi de la începerea diversificării, fără probleme. Ba chiar ne urmărește când mâncăm și uneori mă simt prost să mănânc în fața lui.

Citește și:   O mamă nu poate face diferența între puii ei. Iubirea ei e nemărginită și necondiționată

Tot în ideea de a mânca sănătos, vă spun cu sufletul deschis că în urmă cu ceva timp, împreună cu Lucian am luat decizia să ne facem o mică grădiniță, unde să plantăm tot ce e necesar pentru cei mici. Și-am plantat: morcovi, ceapă, verdeață (pătrunjel, mărar, leuștean, țelină) dovlecei, roșii, cartofi, ardei, vinete. Am făcut o mică grădiniță din care ne alimentăm, dar normal că nu e suficient. Anul acesta a fost primul în care am făcut acest experiment. Nu e foarte mare, dar am apucat să culegem de pe plantație ce era necesar pentru Noah și am mers și cu piureurile bio în paralel, pentru că normal, nu ne asiguram tot din grădiniță. Dar, acum știm și pentru anul viitor ne pregătim și mai bine. Ne-am luat chiar și câteva găinușe care să ne furnizeze ouăle necesare și cărnița pentru cei mici.

Voi cum ați început?


Orice preluare se va face cu precizarea sursei și cu link activ către articol.

Cazare Eforie Nord

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.